Огромна трагедия: Шофьор на бус с деца почина зад волана, успя да ги спаси в последните си секунди…

Линейка спешна помощ

54-годишен шофьор на училищен микробус почина по време на движение, докато е превозвал деца след училище. Учениците не са пострадали. Инцидентът е станал вчера в кюстендилското село Слокощица.

Най-вероятно става дума за инфаркт, но причините за смъртта ще установява аутопсията. „При пристигането на колегите от дежурния екип, шофьорът е бил починал, но са го реанимирали с надеждата да го върнат към живота“, каза пред „Дарик“ директорът на Спешен център-Кюстендил д-р Албена Рапатинска.

Училищният микробус „Мерцедес“ е спрял в оградата на къща в село Слокощица, като по него няма значими материални щети. По първоначална информация, шофьорът е проявил истинско геройство в последните секунди от живота си, като е дръпнал ръчната спирачка и е натиснал педала на спирачката и с двата си крака, за „да убие скоростта“ на автобуса и да спаси децата. Той е пътувал след първата смяна на учениците от Кюстендил за Слокощица, като е влязъл в населеното място, от разклона при пътя за Ново село.

По случая е започнато досъдебно производство в РУ-Кюстендил, назначени са експертизи, уведомен е дежурен прокурор, информират от полицията. С децата вече работи училищен


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ