СЕМ с неудобен въпрос към Волен Сидеров: Защо спряхте излъчването на телевизия „Алфа“

Волен Сидеров

Телевизия „Алфа“ все още не спряла излъчването си, но и не пуска програма. На черен екран продължава да стои надпис „Телевизия Алфа спря. Питайте правителството“. Бетина Жотева, която е член на СЕМ, обясни дали те имат нещо общо със спирането на телевизията.

Жотева обяви, че именно на днешното заседание като първа точка е разгледан казуса с тв. „Алфа“. Взехме решение да изпратим писмо до телевизията, в което да ни обяснят ситуацията, какво се случва, защото ние нямаме никаква информация.

На специализираната администрация беше възложено да изготви доклад, какви са възможностите за реакция от страна на СЕМ по Закона за радиото и телевизията спрямо сегашната ситуация, защото ние от този състав на СЕМ не сме изпадали в такава ситуация. Нашите юристи трябва да направят анализ какво би могъл да направи СЕМ и как да реагираме“, заяви Бетина Жотева.

Тя подчерта, че партийната телевизия на Атака от много време не е била на дневен ред на заседанията на СЕМ, не е била глобявана, а най-малкото пък да се говори за нейното спиране. На въпрос на ПИК какво може да се има предвид от този надпис „Питайте правителството“, Жотева заяви, че няма никаква представа и бе категорична, че няма никакъв вариант правителството да спре телевизия.

Източник: „ПИК“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ