Пенсионерите излязоха на протест пред Министерски съвет! Настояват за… (ГАЛЕРИЯ/СНИМКИ)

Национален протест на пенсионерите пред министерски съвет (7)

Пенсионерските организации днес от 11 ч. излизат на протест пред Министерския съвет. Те настояват да има преизчисляване на пенсиите от 1 юли 2019 г.

„Предлагаме да се преизчислят пенсиите спрямо средния осигурителен доход за предходната година, с отчитане на инфлацията и минималната работна заплата – това е около 308лв. Искаме още увеличение на инвалидните пенсии, отмяна на параграф 6 от Кодекса за социално осигуряване, който е дискриминационен и разделя хората на групи и приемане на Закон за възрастните хора”, заяви пред Би Ти Ви ген. Васил Върбанов от инициативния комитет.

Пенсионерите заявиха, че не е достатъчно увеличаването на тавана на 1200 лв., защото отново има ощетени хора.

„Това е поредният митинг, в който ние ще участваме, след като не чуват нашите искания, на нашите бащи, които са построили България. Следователно ние решихме да се обединим с военните и всички пенсионерски структури в страната, за да можем да постигнем резултати. Не може един пенсионер да живее с 200 лв. пенсия, като дава половината за лекарства”, посочи Валентина Николова, председател на съюза на пенсионерите.

Национален протест на пенсионерите пред МС! (ГАЛЕРИЯ)


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ