ПОДЛОСТ СПРЯМО ПРЕМИЕРА: Доган клати Борисов чрез скандала с патриотите

Бойко Борисов

Разцеплението в „Обединени патриоти“ е римейк на злополучната сага в Реформаторския блок от предишния кабинет.

Волен Сидеров е радикално превъплъщение на Радан Кънев.

Истината е, че избирателите на патриотите не заслужават подобен цирк. Те не са си дали гласа, за да се обиждат лидерите им през частните си телевизии.

Не го заслужава и премиерът Борисов, който се утвърди като европейски политик, чиято дума тежи по целия свят. На карта е изправена не просто съдбата на управлението, но и стабилността в България.

Това е язва, която не може да кърви още дълго. Става фатално за обществения ред, както и за нормалния здрав разум.

Ако някой наистина е толкова недоволен от политиката на правителство, следва да излезе в опозиция. Не да изнудва, за да стане евродепутат. Примерно.

Какво следва? Отново Борисов трябва да ги събере, да ги помири, да им се скара, да се помоли, да се унижи – вместо да тегли една майна, както биха постъпили по-темпераментните на негово място.

Все пак това е държавна власт, не детска градина.

Факт е обаче, че за разлика от патриотите премиерът не провижда света като функция на собственото си его. И се мъчи да се държи национално отговорно, дори това да е тъждествено с необясними понякога компромиси.

Опасното в случая е, че зад панаира прозира позната сянка. Внезапният съюз на Сидеров с Бареков навява реминисценции от мандата на Орешарски, когато ДПС бе реалният приносител на властта.

Най-доволен от разпада при патриотите е Ахмед Доган, който е предприел открит курс към събаряне на правителството и вече се договаря с БСП и президента за нова коалиция.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ