Огромна драма! Обесилият се крупен бизнесмен оставя две деца сираци…

Полиция

54-годишният благоевградски бизнесмен Георги Динков, който беше открит обесен снощи към 20 часа в производствената си база в Кочериново, оставя две деца сираци, предава „Монитор“.

Новината потресе неговите съседи от централна благоевградска улица, където той е израсъл, а от няколко години живееше със семейството си новопостроена къща до фабриката си. От близо 20 години фирмата му „Робифирпласт“ е една от успяващите в производството на полиетилен и термосвиваемо фолио, рекламни торби за опаковка и пликове, полиетиленов ръкав и полуръкав.

През годините Динков успешно развиваше своя бизнес, не се е забърквал в нечисти сделки и стремеж за бързо забогатяване, твърдят неговите съседи. Веднага след 1990 г. той със свой приятел основаха фирма „Робифир“ за сглобяване и продажба на велосипеди. След няколко години се разделиха и Георги Динков се насочи само към производството на полиетилен, като закупи селскостопанския двор на бившето АПК в Кочериново, където построи съвременна производствена база.

Той е инженер по образование, жена му е от Пловдив, с която имат син и дъщеря. Преди малко повече от месец на 87-годишна възраст почина баща му Ангел, пенсиониран полковник от БНА, който му беше помощник в бизнеса през годините.

Още снощи разследващи полицаи от Кюстендил започнаха щателен оглед на мястото на трагедията. Работи се и по двете версии – самоубийство и убийство.


One comment

  • 000555

    18.10.2018 at 7:32

    Няма честно забогатял „крупен бизнесмен“. А децата му не ги жалете, те са осигурени до живот и след това.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ