Цял свят, включително и България потъна в скръб: Кръвта е навсякъде, пълно е с трупове на деца

1539774007-vz

От Националния антитерористичен комитет на Русияисия съобщиха, че се предприемт действия за предотвратяването на повторни взривове в колежа в Керч. Не става ясно от съобщението дали са открити други бомби и в момента те са обезвреждани или сградата просто се претърсва. От Комисията потвърдиха също, че причината за взрива е станала експлозия на неустановено към момента взривно вещество.

В социалните мрежи продължават да се появяват нови подробности за предполагаемия терористичен акт. Без да се споменават източници се съобщава, че може да е имало опит за взимане на заложници. „По информация на очевидци, в техникума е имало терористичен акт. Жена е разказала, че преди взрива в помещенията на техникума е имало стрелба. Някои казват, че неизвестни са започнали да ходят по кабинетите и да стрелят по учениците“, гласи пост в мрежата.

По последна информация, загиналите са 10, а ранените 50. Очаква се броят им да се увеличи.

По информация на местния сайт Керч.ФМ, взривът е избухнал на първия етаж на колежа, а стрелбата е била на втория. Според информация в телеграм-канала „Маш“ преди взрива в техникума може да е имало опит за взимане на заложници. „Момиче, станало очевидец на взрива в Керч, разказва „Говорит Москва“, че на втория етаж след взрива в сградата се е чувала стрелба. Тази информация е потвърдена от още няколко очевидци. В столовата, където е избухнала експлозията, не е имало газови бутилки. От взривната вълна ранените са били изхвърлени навън.

Престъпникът все още може да се намира в сградата на керченския колеж. Специалните служби претърсват територията и издирват предполагаем нападател. Има и първоначално описание на нападателя. Става дума за 20-25 годишен мъж.

Престъпникът е имал 12-милиметрово оръжие и, както се предполага, взривно вещество. „Съобщава се, че в колежа са избухнал два последователни взрива. Единият в коридора, а другият в столовата. След това въоръжени хора са се разхождали из аудиториите, чували са се изстрели“, съобщава на свой ред LifeShot.

Към Керч по спешност е отпътувал руският министър на здравеопазването Вероника Скворцова с екип от специалисти.

В „Маш“ също бе публикуван страшен разказ на директор от техникума. „Ходиха по втория етаж и отваряха всички кабинети, убиваха наред, който се изправяше пред очите им. Пълно е с трупове, с трупове на деца“, е казал той.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ