Цецка Цачева проговори! Ето кой ще ескортира Северин Красимиров от Германия до България

цецка-цачева

ГД „Охрана“ е тази, която е отговорна за конвоя и довеждането на всички екстрадирани от чужбина лица. В конкретния случай служители на главната дирекция са командировани да изпълнят това свое задължение. Това каза пред журналисти министърът на правосъдието Цецка Цачева преди заседанието на Правна комисия за екстрадирането в България на задържания за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров.

„Във всеки случай, в който партньорски правосъдни служби искат от нас гаранция, конкретно се ангажираме мястото, в което лицето ще бъде задържано да отговаря на изискванията“, обясни тя.

Попитана ще бъде ли Северин Красимиров в луксозни условия в ареста, Цецка Цачева коментира: „Не бих нарекла условията луксозни. Те изпълняват критериите“. „Напредъкът в частта за местата за изтърпяване на наказанието „лишаване от свобода“ е много сериозен. Гарантираните 4 кв.м. площ, санитарен възел в помещението, както и другите условия, ще бъдат изпълнени“, обясни тя.

„Новите правила за конвоя на лица са готови. Изпратихме ги с молба за становище от Върховния касационен съд, от Главна прокуратура и 2-3 други организации“, заяви министърът и допълни, че до края на седмицата правилата ще бъдат официално обявени.

В отговор на въпрос как се гарантира сигурността на останалите пътници в граждански полет при екстрадиция Цецка Цачева обясни: „За това има специални мерки“. По думите й процедурата е стандартна, използват се гражданските полети, защото иначе е скъпо за държавата. Попитана колко ще струва екстрадицията на Северин Красимиров, министърът коментира: „Има план-сметки, но няма да изпадам в такива подробности“.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ