Тотален обрат! Ето какво е направила Мария след убийството на Богдан Динев – Фаса!

Мария Гиздева

През 2016 г. ученичката Мария от Стара Загора при самоотбрана уби нападателя си Богдан Динев, с пряко Боньо Фаса. Две години по-късно 20-годишното вече момиче вече е с повдигнати обвинения и я заплашва затвор до 12 години, предава Нова телевизия.

62-годишният мъж бе намерен в дома си, наръган с нож. 18-годишната тогава Мария Гиздева направи самопризнания, в които посочила, че загиналият я е насилил и тя е действала при неизбежна самоотбрана.

Последваха протести в нейна защита и момичето беше пуснато под парична гаранция. След повече от две години разследване сега Мария е с повдигнати обвинения и може да влезе в затвора.

„От самото начало нашата защитна стратегия е, че Мария е действала в условия на неизбежна отбрана и това се подкрепя от доказателствата по делото. Имало е насилие и това е бил нейният единствен шанс да се спаси. Можело е да последва и по-тежко престъпление от сексуалното посегателство”, коментира адвокатът на Мария Валентин Димитров.

Той припомни, че първоначално повдигнатото обвинение срещу нея е било за умишлено убийство, но след това е преквалифицирано на причиняване на средна телесна повреда. След две години то вече е за причиняване на тежка телесна повреда, вследствие на което е настъпила смъртта на мъжа.

Освен това Мария била откраднала дебитната карта на Фаса и била направила шест неуспешни опита да изтегли пари от нея.

„До момента не сме запознати с обвинителния акт и не знам какви са съображенията на прокуратурата за това. Според мен това обвинение се повдига единствено, за да придаде някакъв користен мотив в действията на Мария, което е абсурдно”, на мнение е адвокатът.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ