Жената на Северин изригна: Циганите ни заплашиха, че ще ни запалят и убият

1539857527-1

Близките на Северин Красимиров се изпокараха и не подават носа си от страх. Приятелката му Емел се е преместила да живее заедно с майка си Айше при баба си по майчина линия в близо до Русе село, пише „Телеграф”.

Емел споделя, че се притеснява за живота си и не знае как ще продължи по-нататък, защото ромите от двете махали – „Тракцията” и „Селеметя”, не я искат при тях. „Прибрахме се с майка ми в квартал „Тракцията”, където последно живяхме със Селяйдин (ромското име на Северин) при леля му, но циганите ни заплашиха, че ще ни пребият, убият или запалят. Изгониха ни, спала съм навън тази нощ. Избягахме и не можах да си взема нищо – дрехи нямам, нищо нямам. Не ме пуснаха в собствената ми къща да се прибера. Аз каква вина имам, да не съм го извършила аз туй нещо”, оплаква се от поведението на съкварталците си Емел.

От къщата, където е сега, се страхува да излиза, за да не си навлече гняв и тук, а иначе не искала да живее на село. Казва, че Северин й се обадил от Германия. Готвела се да замине при него и щяла да тръгне веднага, но личната й карта не била готова и това я възпрепятствало. От две години живеели заедно без брак, обичала го и нямал да го изостави, каквото и да се случи с него. Гледала по новините, че той се връща в България в сряда вечерта и искала да го види, но се страхувала да не я линчуват.

Припомняме, че 30-годишната административна директорка на русенската телевизия ТВН Виктория Маринова бе открита изнасилена и убита на 6 октомври на крайбрежната алея на Дунав. Дни по-късно в германски град Щаде бе арестуван Северин Красимиров, който се опитал да се скрие при майка си. Германски съд разреши екстрадирането му и се очаква той да бъде върнат у нас.

Докато беше в Германия, 21-годишният мъж призна, че е убил, но не и че е изнасилил Виктория. Тези признания нямат процесуална стойност по българския НПК и трябва да бъдат потвърдени и пред българските разследващи. Дали Северин ще иска да бъде съден по съкратена процедура, което би го спасило от доживотен затвор, ще зависи от това дали ще се признае за виновен и по двете обвинения, когато делото започне по същество в Русенския окръжен съд.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ