Бойко Борисов с извънредна новина за Брекзит: Ако имаше решение щяхме…(ВИДЕО)

Бойкооо

Правилно сме взели решение Мишел Барние да преговаря от името на всички за Брекзит. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел.

„Казвам, че докато не дойде крайният срок, няма да има извънредни събрания. Ще остават от 5 до 8 седмици за взимане на решения. Ако имаше решение, щяхме да излезем и да го кажем“, заяви Борисов.

„Колкото повече намалява срокът, толкова по-напрегнато ще става. От българска страна има хора, които работят и живеят във Великобритания, както и обратното – много англичани живеят в България“, каза още Борисов.

„Нямам предвидена среща с руския премиер. Не знам и да има предвидени двустранни срещи. Просто в коридорите ако има тема, да бъде обсъдена“, обясни той.

„Друга тема, която сме засегнали на редовното заседание, е темата за климата. По тази тема заради вредните емисии, заради „Мариците“ и въобще заради нашите енергийни източници, настоях да се запише в протокола“, обясни Борисов.

Всяка държава трябва да инвестира в опазване на своите граници. Много е важно да има споразумение с трети държави, както и да се подпомогне на всяка държава, която поиска помощ по отношение на мигрантската криза. В момента основният поток от хора, които заливат Европа, минават през Гърция. България се справя добре с този проблем и всички го признават.

Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 18 октомври 2018 г.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ