Общинарите в Русе почетоха с минута мълчание за убитата журналистка Виктория Маринова

Заснемане

С минута мълчание и ставане на крака в памет на убитата на 6 октомври журналистка от ТВН Виктория започна днешното заседание на Общинския съвет на Русе, съобщава „Дунав мост“.

По време на заседанието, което продължи малко повече от час и половина, старейшините дадоха своето съгласие Русе да кандидатства с проект по оперативна програма „Околна среда“ за финансиране на възстановяването на язовир „ Образцов чифлик“, да бъде издадена запис на заповед в полза на Министерството на регионалното развитие във връзка с изграждането на общински жилища за социално-слаби русенци и такива от малцинствен произход, които не могат да се възползват от условията за жилищно настаняване в Русе, актуализираха и общинската наредба 16, така че в обсега й да попадне и ледената пързалка, която предстои да бъде изградена в града. Одобрени бяха и търгове за отдаване на терени за изграждане на зарядни станции за автомобили, за поставяне на търговски павилиони и др.

В отговор на питания на общински съветници стана ясно, че след изтичането в понеделник на законоустановения срок за обжалване на процедурата ще започне поетапна подмяна на осветителните тела по улиците на Русе.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ