Извънредно! Марешки посече БСП за вота на недоверие и сряза президента за „радиомълчанието“

марешки

„Воля“ няма да участва в дебатите по вода на недоверие, поискан от БСП за здравеопазването. Това обяви преди минути пред БНТ лидерът на партията Веселин Марешки. Според него предложенията за реформи в сектора са „на парче“.

„Няма да участваме, защото този вот е част от сценария за радиомълчанието“, отсече той пред камерата, визирайки думите на президента Румен Радев.

„Няма да участваме в най-големия грабеж. Парите, които трябва да се дадат за здраве, образование и демографски проблеми, ще се дадат за „безсмислени играчки“ – изтребители, фрегати…. Трябва да се направи програма, зад която да застанат всички политически сили“, обясни Марешки.

Бизнесменът захапа и вицепремиерите от квотата на „Обединени патриоти“ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. „Тези двама кавалери и партиите им никога не са прескачали 4-процентния праг и сега искат на всяка цена да останат на власт. Симеонов каза, че хората с увреждания не били хора с увреждания“, заяви Веселин Марешки.

По думите му, военният министър Каракачанов и президентът Радев считат българите за „безмълвно стадо, което трябва да бъде стригано“. Той допълни, че първо трябва да се създават добри условия на живот, които хората с желание да защитят.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ