Топлата есен си отива! Дъжд ще се изсипе над цялата страна, температурите ще паднат до…

София, Дъжд

Топлата есен си отива днес. Дъжд ще вали в цялата страни,а температурите ще паднат значително. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Минимални температури между 7° и 12°, максимални между 17° и 22°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за октомври и през деня ще се повиши още. Над Черноморието ще бъде предимно облачно с превалявания, главно в следобедните часове и по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Максималните температури ще са 18-20°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. В планините ще бъде предимно облачно. На много места ще превалява дъжд, над 2200 сняг. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 5°.

В неделя над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, в отделни райони от западната половина от страната значителни по количество. Ще духа до умерен северозападен, в Източна България – североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните – между 14° и 19°. В началото на следващата седмица ще е облачно и дъждовно. В цялата страна вятърът ще се ориентира от североизток. Температурите ще се понижат още и максималните ще бъдат между 11° и 16°. Във вторник валежите временно ще отслабнат и ще са на по-малко места, главно в Южна България.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ