Бомбата гръмна: Свалят „Господари на ефира“ от екран?

господари

Нова тв може и да не поднови договора на „Господари на ефира“ за следващия сезон. След грандиозния скандал с фалшивия побой над репортера Митко Върбанов, довел до уволнението му, предаването е заплашено от сваляне.

Нова щяла да приложи любимата си тактика към продуцентите – ще изчака да свърши сезонът, след което няма да подпише нов договор. По под обен начин бе свалена рубриката на Милен Цветков тази есен.

В случая с „Господари на ефира“ договорът е валиден до края на пролетта. През март контрактът трябва да бъде подновен. След скандала с шоуто обаче от медията имали сериозни резерви и почти било сигурно, че няма да преподпишат с продуцентите от „Глобал филмс“.

Това обаче би могло да доведе до сериозно напрежение с братята Джуди и Маги Халваджиян, които стоят зад други рейтингови продукции, а освен това са обвързали с договори топ звезди като Димитър Рачков, Мария  Игнатова, Зуека и др. Преди години, след спор с предишния мениджмънт на бТВ именно покрай „Господарите“ кланът Халваджиян изтегли всичките си предавания и ги премести в Нова. В момента арменците продуцират най-успешната продукция на канала – „Като две капки вода“, и с оглед на незадоволителните резултати на този сезон на „ВИП Брадър“ за Нова телевизия шоуто за имитатори е от особена важност, предаде ПИК позовавайки се на „столичен седмичник“.

Противно на очакванията, скандалът с Митко Върбанов не бил свалил рейтинга на предаването. Господарите продължавало да се радва на сериозна гледаемост. Репутационни щети обаче били отчетени от Нова телевизия, които не можели да преглътнат току-така изцепката. А и бюджетът на предаването бил много висок – над 22 хил. лв. за всяко издание, или около 450 хил.лв месечно. Което в съвкупност би дало основание на Нова да се замисли върху поддръжката на предаването в ефир.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ