Свидетел познал убиеца на Георги в Борисовата градина по едно много характерно негово движение

Йоан Матев

Един от съучениците на Йоан Матев, подсъдим за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, го разпознал по начина, по който си придърпва дънките, пише „Телеграф“.

Това стана ясно на вчерашното заседание на Софийския градски съд по делото срещу Матев. Сергей Андреев, който бил в един клас с Йоан в частното школо „Езиков свят“, обясни, че след като видял записа със „самотния бегач“ в района на Борисовата градина, в училището започнало да се говори, че човекът от записа е Йоан. По думите му обаче никой не е вярвал, че Матев е способен на подобно нещо. Пред съда Андреев обясни, че се е усъмнил, че това е съученикът му Йоан, по походката, по дрехите и по характерното му движение.

„Той имаше специфичен начин, по който си придърпваше дънките“, каза свидетелят. От показанията му стана ясно, че след убийството Йоан спрял да ходи на училище, дори помислили, че се е преместил в друг клас или школо. На заседанието от затвора бяха докарани биячите на малкия Еци – Патрик Първев и Александър Донов. Двамата са осъдена на по 6 години затвор за побоя над 3-годишния Христо (Еци) през 2015 година. Пред съда Първев казам, че няма нищо общо с убийството в Борисовата гранида. Магистратите обаче прочетоха саморъчно написани от него показания, в които той разказва, че в следствения арест е бил малтретиран от съкилийниците си. Карали го да се съблича гол, да чисти килията с четка за зъби и го препикавали. Побоят му бил наложен, за да си признае, че той е убил Георги в Борисовата градина. Пред съда обаче Първев се отрече от думите си. Заяви, че е бил бит, но заради побоя над Еци. И обясни, че подписите под показанията му не са негови, заради което съдът назначи грефологична експертиза.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ