Кали в най-личното си и интимно интервю: Гордея се, че ме мислят за ромка! Единственият път за интеграцията им е…

Кали син

През 1998-а цяла България пееше „Зума има тежката дума – наш’та система 4-4-2”. Днес, точно 20 години по-късно, изпълнителката на парчето продължава да е голяма звезда на фолк небосклона. Кали е сред най-оборотните откъм участия певици на „Пайнер”, а хитовете й се въртят редовно по специализираните музикални канали и радиостанции.

Галина Димитрова Иванова, както е истинското й име, е сред малкото чалга диви с висше образование. Завършила е психология и философия в университета, а речниковият й запас е богат, затова най-редовно я канят за коментатор в телевизионни предавания. Тази есен тя е и сред анализаторите в директните предавания на „ВИП Брадър” – най-одумваното риалити.

Човек на „Уикенд” се срещна с Кали и я помоли да сподели мнението си за случващото се в Къщата. Пред репортерския ни микрофон певицата обсъди съквартирантите, но разказа и много за себе си и мъжете в живота си.

– Кали, комфортно ли се чувствате като коментатор във „ВИП Брадър”?

– Обичам да гледам това шоу, то е много добър социален експеримент. Ако го следят по-задълбочено, ако наблюдават взаимоотношенията между различните характери в Къщата, много зрители могат да припознаят себе си и да си направят заключения как биха изглеждали отстрани. Могат дори да променят поведението си в посока, каквато на тях им харесва. Убедена съм, че голяма част от обществото ни реагира като повечето участници в риалити формата. Но тъй като няма начин да се погледнем отстрани, съдим съквартирантите, а себе си не. За съжаление егото при българина е силно изразено.

– Кулагин не ви ли дразнeше? Не прекалява ли?

– Смятам, че Валентин Кулагин играа доста добра игра. Той даде зрелището на зрителите, бе активен през цялото време, влезе във всякакви комбинации, провокира различни характери, а може би изпита и себе си – как би реагирал към различните характери. Смела заявка от негова страна. Има много пъти, в които прекаляваше, но това е той и уважавам неговата ексцентричност.

– Имате ли фаворит?

– Доста съм объркана. Шоуто е динамично и бързо се променят ситуациите в Къщата. В началото, гледайки визитките, бях за Наско. Мислех, че може да спечели. Той обаче не реагира в Къщата с ирония и хумор, каквато бе заявката му при представянето. Сега не мога да преценя кой ще триумфира във формата.

– Каже по няколко думи за всеки от участниците.

– Валентин Кулагин е болезнено откровен и прям, което е чак обидно, нетърпимо за хората. Петко е със самооценка мъжкар, но в действителност поведението му не показва покритие на мнението му за себе си. Той се коалира, а не играе индивидуално. Не е силов играч, което го изважда от самоопределението „Аз съм мъжкар”. Ваня е религиозна дама, която се опитва всичко да оправи с добро, но понякога добротата, поднесена по нейния начин, дразни и дори те кара да бъдеш още по-агресивен. Малко по-сериозна заявка за характер искам да видя в нея. Направи ми много лошо впечатление във визитката си с изказването за Ева. Това, че си позволи да заяви публично за колежка неща, които обществото не знае, не се асоциира с добрина. Ева Найденова беше прекрасна, но страхът да не обиди и нарани някого й навреди. Трябваше просто да застане зад думите, които каза за Мира Добрева. Ричард ми се струва сякаш непораснал за възрастта си. Големите му мечти искат повече от детско отношение към нещата. Розмари беше една от моите фаворитки, предвид доброто си чувство за хумор. Връзките, изградени в Къщата с участниците, обаче говорят за една незряла жена на повече от 30 години. Лора Караджова е доста обрана, премерена и скрита.

– Сигурно това е тактиката й…

– На практика оцеля дотук именно заради своята прикритост и това, че не се бърка, където не й е работата. Определено не е липса на характер, по-скоро е стратегия. Стефан го харесвам много, прям и откровен зрял мъж е. Той ми е сред фаворитите, голям фен съм му. Наско е сладурче. Изпусна си нервите, което може да го отчетем като недостиг на зрялост. Той е все пак твърде млад. Мира не ми харесва. Много лицемерно стои на екран, не ми е истинска. Прекалено драматичен образ. Не е това, което искам да наблюдавам. Божана е абсолютно хипи, харесва ми. Смела и безотговорна. Папи Ханс е хлъзгав, по-скоро ми е лицемер. Той търси да се подиграва и да си прави купона на гърба на другите. Артистът би трябвало да създава шоуто по друг начин.

– Как трябва да се процедира с такъв като Кулагин?

– Хубаво е да му противодействаш, да намериш начин как да стигнеш до онова зрънце вътре в душата му, което да го обърне него самия. Дотук в Къщата нито един от участниците не успя да направи това. През 2014 г., когато и аз участвах във „ВИП Брадър”, Влади Въргала се справи с Людмила Захажаева.

– Какви са ангажиментите ви понастоящем?

– В момента си почивам. Прибрах се от Гърция, където бях с екипа си да заснема нова фотосесия. Чакам сега децата да се съберат вкъщи, да хапнем и да прекараме една нормална семейна вечер. Имам участия регулярно. Слава Богу, радвам се на интерес от младата публика. Работя върху нови неща, но като цяло съм се отказала да бълвам продукция само защото трябва да се изкарват нови песни. Променила съм тактиката си – ще вадя парче едва тогава, когато почувствам, че съм намерила точното.

– От 2010 г. сте в „Пайнер”. Имала ли сте труден момент?

– Трудните моменти никога не свършват. Компанията ни създава вътрешна конкуренция, която ни кара да се борим и да успеем, да вървим напред. Чувствам се сигурна, защото каквото и да се случи, стоят плътно зад гърба ми. Ако усетя някаква по-сериозна трудност, са готови да поемат удара, за да мога аз да се чувствам комфортно като изпълнител и да създавам качествена продукция.

– Отношението ви към по-освободеното поведение на певиците?

– На участия сядам на земята, лежа, падам на колене. Постъпвам така с цел шоу. Винаги съм избирала някакви по-различни постановки на сцената, от това да пея права. Правя го, за да забавлявам публиката, а не защото съм пияна. На участията на колеги не ходя и не знам как се изявяват те. Единствената ми критика е, че много малко пеят на живо. А това дали някои са разголени… Явно имат хубави тела и искат да ги покажат, а може и хората това да желаят да видят. Проблем ми е на сцената да съм разсъблечена, да съм на токчета, със силен грим, дори с екстеншъни. Това е типичната поп фолк визия, пазарът я иска, но аз често пъти съм излизала в гръндж вариант – така ми е по-удобно да пея. Засега запазвам провокацията и еротиката само за снимки.

– Мнението ви за новите явления в музиката – като Сузанита например?

– Не е положително. Ужасно харесвам баща й Орхан Мурад като изпълнител и човек, но Сузанита не ми допада. Тя не може да пее, или поне не и така, както искам аз да чуя един изпълнител от сцената. Смятам, че това, което правят хората с достъп до публика е недопустимо – да подтикват момичета да прибягват до хирургически интервенции в ранна възраст. Младостта си е красива.

– Вие бихте ли направила корекции по себе си?

– На този етап никакви. Имам една, за която не смятам да говоря. При раждала три деца жена е съвсем нормално да съм с някаква корекция. Общо взето добрата си форма постигам с много спорт и диети. Ходя на бокс.

– Козметични трикове използвате ли?

– Слагам си какаово масло на лицето, от години пия колаген, не си лягам с грим… Боцкам си ботокс на челото, защото съм много емоционална и говорейки, ми се сбръчква челото и изглеждам зле.

– Пиете ли, пушите ли? Какви са пороците ви?

– Пуша и пия в умерени количества и при повод. Големият ми порок е, че съм изключително доверчива и съм склонна да прощавам и непростими неща.

– Наскоро сте правила ремонт. Беше тиражирано, че сте закъсала за пари и затова се е наложило сама да боядисате жилището си…

– Сама реших да направя ремонта си, защото е забавно. Гледах също така да спестя едни 2000 лева. Издържам се сама и гледам три деца, плащам си кредитите без помощ от някого, така че ми се налага и да пестя. Хората си мислят, че щом си фолк певица, изкарваш купища пари, но изобщо не е така. Единия апартамент го изплатих вече. За другия ми остават 6 години. Колата, която карам, ми е подарък от Влади – бащата на третото ми дете.

– Завършихте психология и философия. Смятате ли да практикувате?

– Образованието ми помага да създавам добро впечатление в хората, с които общувам. Имам сравнително богат речник. За съжаление в момента не мога да приложа знанията си така, че да изкарвам пари от тях. Плащали са ми за  интелектуален труд, като пишех статии една година. Ако някога спра да съм певица, което се надявам да не се случи, ще стана учителка по философия.

– Има ли мъж до вас в момента?

– Има, колкото искате (смее се)… Живеем разделени с Влади от известно време.

– Трети човек ли се е появил между вас и него?

– Не, слава Богу, не. Поне за себе си мога да го гарантирам.

– По колко време продължават връзките ви? Вие ли си тръгвате първа?

– Първата ми връзка продължи 5 години, втората – 6, третата – и тя там някъде. От първата си тръгнах, защото реших, че така е редно. От втората пак си тръгнах аз, защото изневерих. С бащата на третото ми дете просто се случи така, че не живеем вече заедно. Не знам, какво стана…

– Помагат ли ви финансово бащите на тримата ви синове?

– Месечна издръжка не получавам от никой от бащите на децата ми. Няма случай когато таткото на големият ми син Георги да е бил потърсен и да не ми е помогнал, включително и с крупна сума. Не съм имала проблем да разчитам на него. Искала съм му пари назаем, давал ми е и не е искал да му ги връщам. С бащите на децата ми нямаме финансови недоразумения помежду си. Те знаят, че сама се справям с всичко и ако потърся парична помощ от тях, то е защото е належащо. Същото важи и за таткото на втория ми син Марк. Той плаща училището и винаги когато ходи в чужбина, се обажда и пита, от какви неща има нужда детето, за да му ги купи. Скъпите подаръци за празници Марк ги получава основно от баща си. Аз се грижа за ежедневните нужди на наследниците ми. Големият стана на 18 и татко му осигури кола. Най-малкият ми син Александър баща му го взима непрекъснато, с майка му се грижат много.

– Иска ли ви се да осиновите дете?

– Да, разбира се. Когато си изплатя кредита и видя, че продължавам да съм финансово независима и стабилна, ще го направя. Стига държавата да не ми създаде пречки от гледна точка на това, че нямам мъж до себе си, а съм сама майка. В моя дом винаги има място за още един човек. Големият ми син Георги стана на 18 години и съм убедена, че когато завърши училище, ще поеме живота си в свои ръце и няма да чака майка му да го обгрижва.

– Преди време в инстаграм бе публикувана ваша снимка с текст под нея „Познавате ли я тази циганка?”. Как ще коментирате?

– Не знаех за това (смее се). Не мога да се подразня. Винаги съм искала да припиша част от произхода си на циганите, които много обичам. Те са темпераментни, кръвта им е гореща. Харесвам това, което Бог им е дал, притежават безупречен талант за музика. Онова, което със сигурност мога да твърдя, е, че имам сръбска кръв и че целият ми живот е преминал сред цигани. Пея от 15-годишна и ромите са били мое второ семейство. Познавам техните традиции, нрави и обичаи, характер, емоции… Нямам нищо против да ме наричат циганка, изобщо не ме обижда. За мен хората винаги са се делели само на добри и лоши. Казвайки това, не се опитвам да спечеля циганската аудитория.

– Говорите ли цигански?

– Не говоря и не разбирам, никой от семейството ми не е циганин. Ще се гордея обаче ако ме имат за ромка. Много от циганите ми викат: „Ти си наша!”. И винаги им отговарям: „Да, ваша съм!”. Смятам, че единственият път за интеграция на ромите е да ги разбираш и да влезеш в обувките им.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ