Зверството в „Славяново“: Роднини на пребития от цигани дядо с нови подробности…

дядо пребит1

Поредна циганска агресия, поредно нападение над беззащитен възрастен човек! От… циганин – рецидивист. Преди ден циганин преби и ограби 82-годишния Георги Вачев от Славяново. Случаят придоби обществена известност благодарение на социалните мрежи, в които бяха публикувани снимки на пребития дядо.

Внукът му Георги заяви пред Нова телевизия: „Затова пуснах този пост, защото неговото място е в затвора. Надявам се с популяризирането на този случай съответните органи да вземат мерки и да го осъдят“, заяви Георги.

Той допълни, че в момента пребитият му дядо се възстановява в болница в Плевен: „Добре, доколкото може да бъде човек със счупена скула и много наранявания по тялото. Това не е първият такъв случай в Славяново“.

Синът на бития дядо Георги разказва, че баща му познавал бияча си. Преди време циганинът му помагал за работа по двора. Вечерта, когато нахлул в дома му, той го разпознал. Въпреки това нападателят започнал да го бие – жестоко, с ярост. Дядото хвърлил 120-те лева, които имал, за да отърве най-лошото.

„Ние живеем в държава, в която има закони и те са за всички и трябва да се спазват“, категоричен бе синът на пострадалия дядо.

„Държа да подчертая, че нашето семейство не иска да разпалва напрежение. Искаме да подчертаем, че всички близки нямаме абсолютно нищо против спрямо различието между хора, религии, етноси, което е абсолютно доказуемо от факта, че ние общуваме и живеем с тях“, заяви внучката на дядо Георги.

Циганинът бияч е добре познат на полицията, с богато криминално досие. Местел се от единия край на градчето в другия – търсел къщи с възрастни хора като им предлагал помощ срещу онаследяване. Самонастанявал се в изоставени домове.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ