Валери Симеонов проговори: Не виждам причина да подам оставка, казвам истината! (ВИДЕО)

Валери Симеонов1

На брифинг в Министерски съвет след среща с работодателските организации вицепремиерът Валери Симеонов каза, че няма намерение да подава оставка заради думите си „кресливи жени с уж болни деца“ по повод протестите на майките на деца с увреждания, предаде репортер на Novini.bg

Всеки може да иска оставка, особено политически партии и лидери. Оставката представлява самостоятелно решение за освобождаване на определен пост. Причините могат да бъдат две. Едната са лични, морални причини – ако някой смята, че по този начин ще изкупи грешките си. Втората е в резултат на политическо решение. Такова решение може да вземе Коалиционният съвет ГЕРБ-Обединени патриоти, защото същият този Съвет ме е задължил да бъда вицепремиер. Когато политическият съвет реши и поиска оставката ми, аз ще я подам. Става въпрос за мнението основно на трима човека – Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров. Когато те поискат оставката ми, аз ще я подам. Все пак съм представител на Обединени патриоти, заяви Симеонов.

Не виждам причина да подам оставка по лични причини, няма за какво. Човек не подава оставка, защото казва истината. Аз стоя зад думите си категорично. Винаги в живота си съм казвал истината и никой не може да ме принуди да постъпвам по друг начин, подчерта вицепремиерът.

Протестите на БСП не ме притесняват, нормално е опозиционна политическа сила да иска оставка. Нека ги събират с рейсове и да ги карат, няма проблем, каза още Валери Симеонов, визирайки организирания във Фейсбук протест с искане за оставката му.

Симеонов уточни, че все още не е говорил по темата с премиера Борисов.

Изявления след среща на Валери Симеонов с работодателски организации

Изявления след среща на Валери Симеонов с работодателски организации

Публикувахте от Novini.bg в Понеделник, 22 октомври 2018 г.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ