Ето кой е починалият син на Златко Баретата! Арести, побоища, палежи и още много

Заснемане

Арести, зрелищни мелета в нощни клубове, оръжия и жени. Така протекоха последните няколко години от живота на Алекс Иванов, сина на Златомир Иванов-Златко Баретата.

21-годишният млад мъж почина по-рано днес от вродено заболяване на кръвта.

Алекс Иванов прекрачи рамките на закона още 16-годишен. Тийнейджърът бе арестуван в Бургас, след като бе засечен от ченгета да демонстрира заредено оръжие пред хотел „Хризантема“ в Слънчев бряг. След сигнал на граждани, синът на Баретата бе обискиран от жандармеристи, които откриха в него късо бойно оръжие „Валтер“, калибър 22, с един пълнител и девет патрона. Алекс бе задържан с полицейска заповед да 24 часа, но след това е освободен заради проблеми със здравословното му състояние.

Арестът му дойде само няколко месеца, след като момчето една не загина в катастрофа край Сливен. Тогава джип „Мерцедес“ G класа от кортежа на баща му катастрофира, а в него горяха като факли четирима от гардовете на Баретата. Алекс е трябвало да пътува в същия автомобил, но преди кортежът да потегли, той се преместил в друга кола.

Според информации на медии отпреди две години, освен ареста на Слънчака, синът на Баретата е участвал и в друга зрелищна свада, този път в София. Кървавото меле се е разиграло в хитово заведение към хотел, а главни действащи лица са били Алекс и издирвания от Интерпол Георги Станоев – Малката Бирма. Свадата станала, след като приятелката на Алекс решила да отиде до тоалетната. Тя минала покрай масата на Бирмата, който й подхвърлил нецензурно предложение. Девойката обаче била придружавана от гард, който чул и видял какво се случило и докладвал. Буйният първороден син на Баретата веднага отишъл до масата на Бирмата, където се заформил ръкопашен бой. Според свидетели леело се е кръв и се вадили пистолети. След жестоката юмручна разпра гардовете на Бирмата лежели на пода с разбити глави, а самият Станоев също кървял обилно.

Синът на Златомир Иванов се изживяваше и като същински Казанова и разбивач на женски сърца. В рамките на година той сменил няколко гаджета. С известния наследник парадираше най-вече адвокатската щерка Никол Толева (на снимката долу). Романът им обаче приключи безславно, а скоро след това тръгна слух, че Алекс движи с щерката на избягалия от правосъдието Пламен Галев – Светлана. В публичното пространство дори се появиха снимки на двамата известни наследници.

Буйният младеж често създаваше проблеми на баща си. Неведнъж Голямата Барета се е жалвал и пред авери, а и пред медии, че синът му страда и заради неговата слава. Златомир Иванов е признавал още, че наследникът му е глезен, тъй като заради заболяването не му отказвал нищо, а това отключило волния му нрав.

Ъндъграунд босът обаче се надявял с времето Алекс да улегне и един ден да поеме бизнеса му. Съдбата обаче отреди друго и бурният живот на момчето завърши трагично съвсем без време заради левкимията, която така и не успял да пребори, въпреки че в последните години Златомир Иванов не щадил пари за лечението на сина си.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ