Валери Симеонов с извънреден брифинг! Посече всички мераци за оставка: Протестът беше „тюрлюгювеч“, как да го…

Валери Симеонов1

Вицепремиерът Валери Симеонов даде извънреден брифиниг в Министерски съвет. Припомняме, че час по-късно трябва да започне коалиционният съвет на „Обединени патриоти“, след като лидерът на „Атака“ Волен Сидеров поиска оставката на Валери Симеонов като вицепремиер.

„Ще бъда съвсем кратък. Поводът на този кратък брифинг ще бъде обявеният контрапротест в моя защита. След като снощи се запознах с призивите, пуснати по различни медии и Фейсбук, искам да благодаря на организаторите, както и на асоциациите, заявили желание да участват в протеста“, заяви Валери Симеонов.

„Чрез вас, с оглед на краткото време, което остава, се обръщам към тях с молба да не провеждат този митинг, тъй като аз се чувствам достатъчно уверен в това, което върша. Не е редно да оказваме политически натиск със средства, които аз не приемам. Благодаря за вниманието, но мисля, че този контрапротест не е необходим“, каза още вицепремиерът.

„Преди минути е излязла информация от два сайта, които твърдят за изявление на моя син. Няма такова изявление и това е поредната фалшива новина на измислени сайтове, с която ме атакуват. Адвокатите работят по въпроса“, отсече той.

„Днес имаме заседание от 14.30 часа на коалиционния съвет. Не вярвам някой да е бил изненадан от искането за моята оставка от страна на Волен Сидеров. Когато излезем в 16.00 часа, ако решим да има брифинг, ще ви кажа дали има конфликт в коалиционния съвет. При наличие на решение на Обединени патриоти да ме издигне за вицепремиер, трябва да има и съответното решение за искане на моята оставка“, добави Валери Симеонов.

„Не мисля, че моята оставка или моята фигура е кой знае колко значима. Мисля, че правителството може да продължи работа дори и да си подам оставката. Аз имам собствено мнение, изразил съм си го, стоя зад него“, отсече лидерът на НФСБ.

„Протестът беше тюрлюгювеч, как да го коментирам“, заключи вицепремиерът на въпрос на ПИК как ще коментира факта, че вчера на протеста имаше хора от „Зелените“, ДСБ, БСП, протестъри и поддръжници на арестуваната с подкуп кметица Десислава Иванчева. На въпрос на ПИК не се ли притеснява от смъртните заплахи, клетвите и обидите за семейството му, които отправиха от протеста на майките на деца с увреждания, Симеонов бе лаконичен, че и той е човек, но ще устои.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ