В Египет Бойко Борисов срещна черното чудовище „бомбджамер“ за милион евро, правено в България! (СНИМКИ)

бомбанджер2

Брониран джип със заглушители за бомби, изработени от българската фирма „Синтис“ за охрана на египетското правителство, беше на ВИП-а на летището в Кайро за посрещането на премиера Бойко Борисов, съобщава „Труд“. 

Джипът е произведен в САЩ по спецзаявка на египетското министерство на отбраната и оттам директно е докаран у нас, за да му сложат системи срещу бомби.

Превозното средство е оборудвано със спецустройство “бомбджамер”, което забива всички комуникации и неутрализира бомби и мини, задействани от разстояние.

Джипът е марка “Шевролет Силверадо” и е най-голям в света. Габаритите му са по-големи и от на военен джип “Хамър”. Шевролетът е брониран, тежи близо 4 т. Оборудван е с три двигателя – два от тях произвеждат ток за “бомбджамер”-а, тъй като системата консумира много ел. енергия.

Напълно оборудван струва над 1 млн. евро. Българските специалисти са работили по него три месеца у нас и са го тествали. Когато се е движел по магистрала “Тракия” и са включвали “бомбджамер”-а, са блокирали комуникациите едновременно в три града – напълно в Пловдив и частично в Пазарджик и Кърджали.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ