Мая Манолова със звучен шамар за Нинова: Призова БСП да не се гаври и да не оцветява протеста на майките!

мая манолова

Интересен коментар за протеста на майките на деца с увреждания направи омбусманът Мая Манолова. Тя не пропусна да клъвне лидерката на социалистите Корнелия Нинова, която яхна недоволството в опит да разклати правителството.

„Най-лесният начин да се дискредитира един протест е да бъде партийно оцветен. Протестът на майките на деца с увреждания е като дъгата. Уврежданията не са леви и десни и много разчитам на интелекта и съвестта на партиите е да не се опитват да смачкват по този начин този протест. Аз не стоя в редица с никоя партия, аз стоя с майките“, обясни Манолова, като по този начин удари по БСП. Червените веднага се присламчиха към „смелите майки“, възползвайки се от недоволството им и заедно със Зелените и Десните свиркат и дюдюкат под прозорците на властта.

„Моята е цел е ясна и е на масата – приемането на законите, които майките искат. Призовавам да спрат да се гаврят с този протест. Той е нажежен, но в основата си проблемът е свързан с правата на хората с увреждания и тяхната невъзможност да водят нормален начин на живот“, уточни омбудсманът.

По думите и има постигнато съгласие между майките и представители на властта и те са поели ангажимент, че законите ще бъдат приети от парламента до средата на декември. „Вярвам, че представителите на правителството ще си удържат на думата. Не допускам, че те ще се изметнат“, заяви тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ