Каракачанов и Борисов се чули преди да решат съдбата на Симеонов! Ето какво е казал премиера

красимир каракачанов

За съжаление, Коалиционният съвет не беше в пълен състав. Аз уведомих господин Сидеров, че имаме Коалиционен съвет, но той днес не дойде. Днес темата бе оставката на Валери Симеонов и самите отношения вътре в коалицията. Това заяви пред Би Ти Ви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„В края на краищата хората са различни. Валери Симеонов обясни, че не е искал да каже, че са някакви „кресливи и „уж“ болни жени“, а че не е трябвало те да се излагат на пек и студ. Аз познавам майки на такива деца, това нанася травми за цял живот. Тези хора са чувствителни и ние от ВМРО винаги сме ги подкрепяли. Бюджетът за тях се увеличава с 60%. Ако някой увеличи бюджета на армията с 60%, ние ще станем №1… Но няма какво да се лъжем – още от първия ден на протеста много политици се опитват да яхнат протеста, целейки да свалят правителството, без значение кой от тук нататък ще управлява държавата и как ще управлява държавата“, отбеляза Каракачанов.

„Аз няма да поискам оставката на Валери Симеонов, въпреки че му казах – трябва да внимаваш как се изказваш. Защото това не е нормално нито за хората, които протестират за децата си, нито за правителството, нито за цялото общество“, заяви Каракачанов.

Той обоснова позицията си с думите: „Как да поискам оставката на Валери Симеонов? За да дойде на негово място Веселин Марешки ли?! Извинявайте, но аз не съм за това в парламента. Ние 5-6 месеца губим време за това кой какво казал, как се чувства спрямо другия. На мен ми омръзна ролята на синя каска в тази коалиция“.

Каракачанов изтъкна, че на дневен ред има много по-важни въпроси, отколкото броженията в коалицията. „Това не е нормално! Аз не искам да влизам в тези разправии“, заяви той.

Каракачанов изтъкна, че подкрепя Волен Сидеров като шеф на парламентарната група и Валери Симеонов като вицепремиер. „Но пак казвам – шест месеца ние се занимаваме само с това и това не е нормално. Така повече няма да продължава!“.

На въпрос дали е говорил с премиера Борисов за случващото се, той отговори: „Да, г оворихме. Какво да казва, ние се информираме какво е положението. Какво може да е настроението, когато има проблеми? Не е добро. Аз разбирам тези хора. Но постъпвам така, както съм преценил, че е добро за държавата – служебно правителство и БСП на власт?! Не, благодаря!“

„Повече няма да си губим времето с разправии вътре в коалицията. Аз ще настоявам за срещи всяка седмица, докато някой не каже, че тази коалиция съществува. Ако някой иска да я разтури, нека да каже… Когато се върне премиерът, ще разговаряме. Утре ще мине вотът на недоверие, вероятно след това ще говорим. Стига сме разделяли обществото! За мен най-важното е било да спрем да се разделяме на враждуващи и борещи се лагери. Това не е нормално! Така повече не може!… По всички въпроси, заради които сме влезли в управлението, ще продължаваме да работим“, категоричен бе Каракачанов.

„Ние сме големи мъже и в крайна сметка трябва сами да решим проблемите си, не да занимаваме Борисов, арменския поп, президента или някой друг. Ако се стигне до оттегляне на една от партиите от Обединение патриоти, това не е добре. Това може да не се хареса на някой, но човек трябва да казва това, което мисли. Аз спирам да се занимавам с ролята на синя каска. Помирител? Стига повече!“, заяви лидерът на ВМРО.

Той бе категоричен, че в коалицията трябва да има пряк диалог, а не такъв чрез медиите: „Аз да ставам буфер и да започвам да обяснявам какво е искал да каже единия, какво е искал другия… Е, стига толкова! Това продължава шест месеца!“.

На финала на разговора гостът заяви, че не е чувал от Сидеров, че иска да прави коалиция с Николай Бареков: „Но пак ви казвам – не искам да коментирам неща, които не знам ин е съм ги чул от този, от когото трябва. Този казал, онзи казал пред медиите… Аз си имам достатъчно работа в Министерството на отбраната!“.


One comment

  • н вълчев

    23.10.2018 at 18:20

    Тоя шопар е готов за коледа?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ