Корнелия Нинова срази Борисов: Винаги е овладявал кризи и ситуации, но за първи път…

Корнелия-Нинова-и-Борисов

Подписахме искане утре първа точка в дневния ред на парламента да бъде изслушване на вицепремиера Валери Симеонов, съобщи председателят на БСП Корнелия Нинова. 

Тя отбеляза, че в годините с премиера Бойко Борисов са били сериозни политически опоненти, но той е изглеждал като човек, който владее ситуацията и има всякакви механизми да овладява кризи.

„За първи път ми изглежда безсилен и безпомощен като премиер да реши проблема, вчера го прехвърли на Каракачанов, онзи ден на Волен Сидеров – това не е нито лидерско, нито премиерско“, коментира Корнелия Нинова. По думите й да се внушава, че цялата конструкция на правителството, цялото бъдеще на държавата виси на оставката на Валери Симеонов е израз на пълно безсилие.

Корнелия Нинова обяви, че оттук нататък БСП започва стройна, бърза организация по подготовка за предсрочни избори, а „Визия за България“ да се превърне в предизборна програма с конкретни ангажименти и ясни послания. Тя не се ангажира със срокове. „Виждате колко е динамична ситуацията, как се променят позициите дори в управленската коалиция буквално с часове“, коментира Нинова.

Лидерът на БСП коментира темата за оставката на вицепремиера Валери Симеонов на пресконференция след среща с Камарата на строителите в България.

Припомняме, че по-рано днес се проведе коалиционен съвет на патриотите в отсъствието на Волен Сидеров и бе решено, че Валери Симеонов няма да подава оставка като вицепремиер.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ