Българинът спипан с тон и половина кокаин го загази! Мъкнел дрогата в торби, закараха го във военна база

кока

Българинът, арестуван с рекордна пратка от 1,4 тона кокаин, е задържан във вторник заедно с още девет чужденци при операция на отдела за борба с наркотрафика на испанската полиция, съвместно с американската служба за борба с наркотиците ДЕА. Сънародникът ни бил част от екипажа на кораб с името “The Breath”, съобщават испански медии.

Плавателният съд е бил заловен в Атлантическия океан на 1800 километра от Канарските острови. Тръгнал е от Турция и бил в молдовски флаг.

Разследващи твърдят, че трафикантите били част от турска групировка. 7 от задържаните са турски граждани, а останалите – българин, грузинец и украинец. Контрабандистите са били ескортирани от военния кораб „Армада Райо” до военноморската база в испанския град Лас Палмас, където пристигнал във вторник около 11 часа. На брега били разтоварени 41 големи чанти, всяка от които с около 30 кг кокаин в нея. Те били опаковани изключително добре.

В случай, че се наложело да бъдат изхвърлени от борда, дрогата е щяла да остане защитена от водата. Според разследващите, наркотикът е трябвало да стигне до Испания и оттам да бъде транспортиран по суша из цяла Европа.

Обикновено големите кораби претоварвали стоката на мощни лодки в района на Тринидад и Тобаго или територии, които са международни води. Схемата с претоварването работела отлично в Карибския регион. Там крайбрежието позволява стоката да се претовари на моторна лодка, която вече да достави наркотика до скрито място на брега.

Според испанските власти, това е трети удар, който е бил нанесен на турската мафия през последните месеци със залавянето на голяма тяхна пратка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ