Гореща тема! ГЕРБ може да промени закона и Симеонов да не е начело на…

Валери Симеонов2

Текстът в закона, който предвижда начело на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания да е вицепремиер, може да бъде променен. Това допусна зам.шефката на социалната комисия Светлана Ангелова от ГЕРБ.

„В закона е визирано не името Валери Симеонов, а ресорният вицепремиер. Между първо и второ четене законът ще претърпи промени, ще обсъдим това предложение и няма драма – след консултации и обсъждане този текст може да претърпи промени“, каза тя.

Този текст е продиктуван от следното: съгласно конвенцията на правата на хората с увреждания да може на по-високо ниво да се осъществи координацията на политиките за хората с увреждания, обясни Ангелова. Тя напомни, че политиката за хората с увреждания е хоризонтална и засяга всички ресори – здравеопазване, образование, социална политика, регионална политика. Досега председател на съвета бе социалният министър, но трябва по-ниска ниво, няма как той да е координатор на всички хоризонтални политики. И това е идеята за този текст, обясни Ангелова.

Тя разказа, че спорният днес текст е обсъждан в работните групи, в националния съвет за хората с увреждания, в тристранката и въобще досега не е ставало въпрос на нито едно заседание, че е спорен. След вчерашната ситуация е ясно, че има напрежение и след консултации текстът може на претърпи промяна, допълни Ангелова. Но не може да посочи какъв вариант ще бъде избран. Няма драма, целта е да се намали това напрежение, каза тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ