Финансовият министър Владислав Горанов проговори за коледните добавки за пенсионерите!

Владислав-Горанов-2-1280x960

В средата на ноември ще стане ясно дали ще има коледни добавки за пенсионерите, обяви финансовият министър Владислав Горанов. Парите биха могли да дойдат от излишъка, който ще остане в края на годината.

„Рано е, работим върху това. От трансферите за ДОО е реалистично да се очакват спестявания, което да даде възможност на правителството в тази посока. Така или иначе, ако се стигне до подобно решение, то трябва да бъде изплатено с пенсиите за месец декември, в началото на декември“, каза той.

Владислав Горанов аргументира запазването на обезщетението през втората година на майчинството на 380 лева с необходимостта от кадри на пазара на труда.

„Особено в период, в който пазарът на труда страда от липса на хора, не съм убеден, че най-правилната политика е да задържаме хора в работоспособна възраст да стоят вкъщи, вместо да се върнат активно на пазара на труда“, обясни министърът.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ