Ключов свидетел по делото срещу Десислава Иванчева промени показанията си!

Иванчева

Ключов свидетел по делото срещу Десислава Иванчева промени показанията си. Днес настоящият кмет на район “Младост” арх. Румен Русев обяви в съдебна зала, че не си спомня Иванчева да му е оказвала натиск и да е казвала, че ще предложи преписките за строителство на инвеститори само, ако правят градинки в района.

Русев обяви още, че не си спомня в срещи със строителния предприемач Александър Ваклин да му е казвал, че ако му придвижи преписката ще си загуби работата. Ваклин е основен свидетел по делото срещу бившия кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Иванчева и Петрова са обвинени за получаване на подкуп в с особено големи размери от Ваклин, за да му предвижат преписка за строеж. На предходното заседание Ваклин заяви, че се е срещал с Русев, който тогава е заместник-кмет в района, и му е казал, че не може да му предвижи преписката, защото ще си загуби работата. Русев обяви още, че в общината е заварил 1200 забавени по различни причини преписки.

Следващата седмица ще стане ясно дали Десислава Иванчева и Биляна Петрова ще си отидат у дома. Спецсъдът постанови промяна в мерките им за неотклонение, тъй като вече са разпитани свидетелите, на които те биха могли да повлияят, ако са извън ареста.

Иванчева и Петрова бяха арестувани показно през април с белязани пари. Те са обвинени в искане на подкуп от строителен предприемач, за да му придвижат преписката за строеж. „Очакваме отмяна на определението, след като го протестираме. Това е принципна конструкция, че след като веднъж е имало такова съмнение, то не отпада само защото са разпитани част от тези свидетели” , каза прокурорът Илиян Рангелов.

„Това е оправданието да искат задържането под стража да продължи. Аз не знам някакво удоволствие ли изпитват, когато обвиняемия е задържан. В последните години нашите прокурор свикнаха да задържат обвиняемите и да разчитат на това задържане за някакъв успешен край на делото. Задържането на практика се превръща в притискане на обвиняемия да се признае за виновен”, каза пред камерата на Нова телевизия адвокатът Емануил Йорданов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ