Синоптици от НИМХ към БАН предупреждават: Рязък обрат в температурите днес!

Небе Слънце Време

Днес ще е предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър, който до вечерта ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Минималните температура ще са предимно между 4° и 9°, дневните ще се повишат чувствително и ще са между 17° и 22°. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи дежурният синоптик Евгения Егова. 

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Преди обяд ще духа умерен вятър от запад, който след обяд ще се ориентира от югозапад и малко ще отслабне. Максималните температури ще са 16-18°, колкото на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала. Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа силен, преди обяд временно бурен северозападен вятър.

Бързо ще се затопли и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 6°.

През почивните дни и в понеделник вятърът ще остане югозападен, слаб до умерен, в Източна България в началото на следващата седмица – временно силен. Затоплянето ще продължи и дневните температури ще надхвърлят 20°, на места в припланинските райони и в Източна България ще достигат 26°-27°. Минималните също ще се повишат. В събота ще е предимно слънчево.

В неделя и понеделник над Западна България ще има разкъсана облачност, предимно висока и средна, а на отделни места в югоизточните райони и по Черноморието преди обяд ще бъде с ниска облачност или мъгла.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ