Горещо! Корнелия Нинова доволна след срещата си с Румен Радев: Получихме похвали!

37991251_2169903039955305_8771214660369121280_n

След като изведи червените депутати от Народното събрание, за да обикалят страната и да разясняват визията на Корнелия Нинова за България и въпреки протестите на част от социалистите, че разработката се нуждае от прецизиране и задълбочено обсъждане в партията, тъй като с нея тя е поставена пред свършен факт, лидерката на БСП се втурна и при президента Румен Радев да му я представя.

15 минути преди началото на срещата група социалисти чака лидерката си пред входа на президентството. Те отказаха да коментират пред водещата Ива Николова защо не променят визията след всички критики, която програмата натрупа, дори от страна на самите социалисти. Делегацията от БСП заяви, че изявления ще има след срещата при Румен Радев около 13,30 ч. и тогава могат да дават коментари. Те се въздържаха и от коментари за трусовете в БСП, както и вестник „Дума“.

Десет минути преди началото на срещата в 12 ч. пристигна и самата Нинова, придружена от депутатите Драгомир Стойнев и Георги Гьоков и тримата се присъединиха към вече очакващите си Крум Зарков и Атанас Зафиров.

„Имаме съвпадение на позиции. Получихме поздравления, че сме подели този разговор, широк обществен дебат. Той споделя връщането на държавата в обществения и икономическия живот. Второ, на едно мнение сме, че трябва да се върне доверието в институциите. На трето място сме единодушни, че цели системи се нуждаят от смяна на моделите. Това са социалната държава, образованието, здравеопазването. Това беше работна среща, с мнения от двете страни. Очакваме следваща такава, когато конкретизираме визията с предложенията, които сме получили от цялото общество“, каза Нинова.

„Не сме обсъждали такива въпроси и отговорът ни е „Не““, отговори на въпрос на ПИК червената лидерка дали днешните разговори са общ проект между президента и БСП.

Източник: ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ