Проф. Георги Рачев разкри какво ще е времето до 10 ноември: Ето къде ще трупа сняг!

Георги Рачев

Изненада ни това топло и приятно време. Трябваше да бъдат едни студове в момента. Ако могат хората днес и утре да излязат навън, да се разходят и да поемат глътка въздух и щастие, ще е добре. Поне до 6-7-и ще е хубаво времето. Даже до 10-и ноември температурите ще са над нормалните. Не се очертават и обилни валежи, поне засега. Всичко може да се обърне. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ климатологът проф. Георги Рачев. Експертът коментира какво време ни чака през идните дни заедно със синоптичката Нора Шопова от Южния парк в столицата.

„Много е голям и силен циклонът, който е в Западното Средиземноморие. В Испания хората ще видят сняг. В Швейцария и Австрия ще падне първата съществена и трайна снежна покривка, в Хърватия, Албания също. Въпреки, че сутринта беше 3 градуса, очакваме днес в студена и мрачна София да бъде слънчево, топло и с температури над 20 градуса“, заяви той.

„Уникален е въздухът, защото има непрекъсната смяна на въздушните маси. В момента хората се радват, не само в София, но и в цяла България, на много чист въздух“, каза Рачев.

„Морето вече е доста студено. За нашето море ще си говорим за къпане през средата на май месец. Все пак, там където има слънце, ще бъде доста топло. В обедните часове, човек може все пак да вземе последните слънчеви бани“, смята климатологът.

„Във вторник и сряда се очаква нова вълна на още по-високи температури. Във всички градове ще има температури над 20-25 градуса“, добави той.

„Валежите са трудни за прогнозиране. Ноември се очертава да е малко по-топъл от нормалното. В Западна България има места, където 100 дни не е валяло и капка дъжд“, завърши климатологът.

Сега стойте вие в Южния парк, а след малко може да имате и нужда от сладолед“, пошегува се водещата Мира Иванова с Нора Шопова и проф. Георги Рачев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ