Цацаров издаде горещи подробности за ареста на Баневи и съобщи извънредна новина за Митьо Очите

цацаров

Тече процедура по екстрадиция на семейство Баневи във френския съд. Двамата ще бъдат разследвани за пране на пари и длъжностни престъпления. Това коментира в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров.

Припомняме, че бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения са били арестувани в Ница при акция на френската полиция, след издадена Европейска заповед за арест. Разследването за момента срещу тях е свързано с дейността на приватизирания завод „Полимери“ АД.

„Баневи ще бъдат разследвани по няколко обвинения, „Полимери” е само началото, добави още Цацаров.

Главният прокурор също коментира и случая с Димитър Желязков – Митьо Очите. „Приключила е процедурата по екстрадацията в турския съд и предстои връщането му в България“, посочи Цацаров.

„Кога точно ще бъде предаден Димитър Желязков, зависи отново от турския съд“, заяви още той.

На 2 август бяха задържани 19 души, за които имаше данни, че са свързани с организирана престъпна група на несебърския бос Митьо Очите. Задържани под стража обаче останаха 5. От всички с обвинения в неизвестност беше само общинският съветник от Несебър Пейко Янков, който се издирваше с червена бюлетина. Няколко дни след това и той беше задържан. Димитър Желязков беше под стража в Турция от август досега.

Източинк: „БЛИЦ“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ