Цвета Караянчева насмете Валери Симеонов и проговори за скандала „Баневи“!

Цвета караянчева

Председателят на парламента Цвета Караянчева насмете вицепремиера Валери Симеонов заради скандала с майките на деца с увреждания.

„Мисля, че преминаха границата. Не бива да се обиждат по този начин жените. Аз мисля, че той осъзна това“, каза тя относно думите на Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания. „Да не вадим политически дивиденти от нещастията на хората“, допълни Караянчева.

Припомняме, че скандалът избухна след като Симеонов нарече протестиращите майки „кресливи жени“ с „уж болни деца“. Това предизвика вълна от недоволство и протести с искане на оставката му. Заради това изказване се създаде напрежение както в малката коалиция на „Обединени патриоти“, така и при управляващите. В крайна сметка вицепремиерът се извини след проведен Министерски съвет, макар че часове по-рано твърдеше, че няма причина да го прави.

Караянчева коментира и друг скандал, разтресъл държавата. Вчера бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения бяха арестувани.
По този повод от bTV бяха излъчили материал с интервю с Банева от преди 2 години, в което тя казва, че семейството ѝ е дало милиони за корупция.

„Нека да се осветят тези имена, които са искали подкупи, и тогава прокуратурата ще си влезе във функциите“, заяви Караянчева по повод думи на Евгения Банева.

Поводът за ареста на Баневи в Ница е разследване, свързано с източването на завод „Полимери“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ