Българи изпищяха в Гърция! Ето какво се случва с колите ни в съседката ни, ако…

Полиция гърция

Заради неправилно паркиране катаджии в Гърция вземат шофьорска книжка, талон на колата и регистрационни табели за период от два месеца, предупредиха българи, станали жертва на новите санкции в южната ни съседка, пише „Телеграф“.

32-годишната българка Ани обаче остава без книжка, номера и талон. Само преди седмица жената, която от 12 години живее в южната ни съседка, а от 4 има бизнес там, спира колата си за 3-4 минути на аварийни светлини на улица в Серес.

В автомобила на задната седалка остават децата й. Ани има магазин и провежда кратък разговор с хазяйката на помещението. Когато излиза, вижда как полицаите свалят двата й номера, въпреки че практиката е да се сваля само предният.

Причината – нейният „Опел Зафира“ заема 10 сантиметра от пешеходната пътека. Първоначално жената била спокойна, защото знаела, че ще й напишат акт, а при плащане в рамките на 10 дни, се плаща половината от глобата.  Полицаите обаче наложили глоба 0 евро, но взели книжката и документите за 2 месеца.

От българското консулство обяснили на Ани, че напоследък има много нашенци в нейното положение и единствения й шанс е на секундата да наеме адвокат и да обжалва. На следващия ден жената отишла ка среща с шефа на КАТ в града, но той отсъствал.

Неговият заместник й обяснил, че вече няма да пишат глоби, но ще взимат номера, талони и книжки.  Това се налагало, тъй като за местното население размерът на санкциите бил висок. В крайна сметка от службата на „Пътна полиция“ върнали документите и номерата на българката.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ