Покъртително! Вижте последната година от живота на Виктория Маринова и Северин!

Жена Шумен1

Журналистката се развела, намерила си нова работа и приятел. Обвиненият за убийството ѝ станал наркоман, работил в Германия и си купил БМВ

Развод, смяна на работа, ново гадже и изпращане на дъщеря в първи клас са събитията в последната година от живота на русенската журналистка Виктория Маринова, която бе убита и изнасилена на 6 октомври. В последните си 12 месеца пък задържаният за смъртта ѝ Северин Надеждов ходил да работи в Германия, купил си кола, която продал, започнал да се друса и 2 пъти се бил в рамките на месец преди престъплението. 

В началото на октомври м.г. Викория все още е омъжена за Свилен Максимов. Два месеца преди това се е запознала с Ивелин Кръстев в ресторант в Русе, но искрите между тях ще припламнат по-късно. Маринова е мениджър в компанията на съпруга си за доставка на интернет.

Около Нова година обаче тя разбира, че той има връзки с други жени. Мъжът се влюбил в една от тях и последвал развод, финализиран през януари. Между двамата няма драми и караници, всичко се случва съвсем цивилизовано и те запазват добрите си отношения и след раздялата.

През февруари за Маринова следва нова промяна. Тя сменя работата и става шеф в русенсаката телевизия ТВН, която също е на Свилен. Виктория вече от 2 години води предаване там, но сега поема по-сериозен ангажимент. Има идеи за голяма промяна на програмната схема, добавя нови филми и сериали. Основната ѝ задача обаче е да търси рекламодатели, а колегите ѝ разказаха пред “24 часа”, че се е справяла отлично.

Междувременно вече е сериозно обвързана с Ивелин (виж 22-а стр.), дори мислят за деца, а Маринова е готова да напусне работа и да се премести при него във Варна.

Това обаче остава скрито от колегите ѝ, Вики не споменава за тези си намерения пред тях. Покрай Ивелин се запалва по тичането и бяга почти всеки ден, за да се подготви за участие на 10 км маратон. При една от тренировките ѝ трима цигани, доста по-възрастни от Северин, я нападат вербално. Виктория е притеснена, но не се стига до физически контакт. Мястото е оживено и те бързо си тръгват, а Маринова споделя за случката с приятеля си Ивелин. 

През септември пък изпраща дъщеря си Софи в първи клас. Тя е записана в елитно училище в Русе. Виктория не дочаква осмия ѝ рожден ден – той е две седмици след бруталното ѝ убийство. Малката Софи знае всичко – и за смъртта на майка си, и за изнасилванията.

Северин Надеждов също има голяма промяна в живота си година преди убийството. Циганинът и жена му Емел заминали за Германия, разказа тя пред “24 часа”. Наложило им се, тъй като в Русе Надеждов нямал постоянна работа – викали го на доковете, както и за зидарска работа, но само на парче.

Миналата зима изкарали заедно в Германия при майка му, където работели, за да спечелят пари за ремонт на къщата в квартал “Тракцията”.

Съборетината била на баща му, който също се казвал Северин, но след като се обесил в затвора и жена му се събрала с друг мъж, в къщата останала да живее сестра му. Лелята била клошарка и не полагала никакви грижи за и без това паянтовата постройка. В Германия Северин и Емел чистели къщи заедно с майка му Надежда.

Емел не знае колко точно деца има свекърва ѝ, но при нея в Германия видяла само брата на Северин – 18-годишния Красимир с прякор Додо, и 12-годишната му полусестра, чийто баща бил вторият мъж на Надежда. Този, с когото живеела сега в Германия, бил третият ѝ съпруг и с него нямала общи деца. Емел никога не е виждала останалите деца на свекърва си и не знае къде са те сега.

Върнали се със Северин в България в началото на лятото със спестените пари. Купили си БМВ за 3000 лв., което обаче скоро след това продали на комшия в “Тракцията”, тъй като парите за ремонта свършили, а и Северин нямал книжка. Според Емел той е карал колата само в квартала. Имали намерение отново да ходят да работят в Германия. Чакали Емел да вземе новата си лична карта, чийто срок бил изтекъл, и тогава да решат кога да тръгнат.

Още преди заминаването – около Нова година, Северин почнал да употребява наркотици, разказаха негови приятели. На един купон в “Тракцията” му предложили кристали – вид дизайнерска дрога, и Надеждов взел. Оттогава почнал да се друса с наркотика често, дори си занесъл в Германия от него. Преди това отказвал да пуши дори марихуана, категорични бяха приятели на Надеждов.

В последния месец той почнал да говори и за завършване на образованието си. Северин е учил до 6-и клас в училище “Алеко Константинов” в турската махала “Селеметя”. Бил твърдо решен да се запише във вечерно училище, тъй като дипломата му трябвала, за да си намери по-хубава работа в Германия.

“Казваше, че иска да се изучи, предлагаха му за 300 лв. да му изкарат диплома за средно образование, но Северин отказа”, разказаха пред “24 часа” негови приятели.

Те си спомниха и за два инцидента с Надеждов от последния месец. Северин, който бил под въздействието на кристали, видял свой познат. Почнал да се държи нагло с него, първо го обвинил, че заглежда жена му. Двамата обаче били братовчеди и Надеждов сменил плочата и почнал да крещи на младежа, че му дължи 30 лв. и си ги иска веднага.

След като съперникът му категорично отказал да му връща пари, които не му дължи, Надеждов почнал да го обижда и псува. Братовчед му бил загубил майка си си преди месеци, но въпреки това запазил самообладание.

“Надрусан си, утре ще говорим”, рекъл младежът, но Северин продължил. Той опитал да си тръгне, но Надеждов го догонил. Дръпнал го за рамото. “Северин му заби мощна глава право в носа и всичко стана в кръв”, спомниха си за инцидента свидетели.

На следващия ден Северин не помнел нищо. Когато му разказали, се потресъл от постъпката си. Отишъл в дома на братовчед си и му се извинил, след което го черпил бира в местната пивница.

Въпреки че съжалявал за постъпката си, едва седмица по-късно Северин отново налетял на бой. Този път инцидентът станал в кв. “Селеметя” на рожден ден на познат. Отново имало наркотици и Надеждов не пропуснал да вземе кристали. Пушил и марихуана.

Скарал се с момче, което не познавал. “К’ъф си ти, бе, к’во правиш тука”, крещеще Селяйдин (така го наричат в турската махала), а момчето само го гледаше”, описа ситуацията свидетел.

Отначало изглеждало сякаш няма да се стигне до бой. Няколко души изкарали Северин навън, за да се успокои. Минали десетина минути, преди той да се върне на партито. Когато обаче влязъл отново, веднага потърсил младежа и го връхлетял с обиди. “Онзи му отвърна и се псуваха няколко минути. “Ако си мъж, да те видя как удряш”, казало нападнатото момче.

Северин само това и чакал и веднага ударил глава в лицето на съперника си, като му счупил носа. Приятели на Надеждов смятат, че той не е ударил Виктория с юмрук, а именно с глава. Още от дете използвал този похват при бой. В последната година ходил на два урока по бокс, но запазил маниера си.

“Ако тия 2 урока са трениране на бокс – добре, но това е единственият му досег с този спорт”, казват негови познати.

Бабата на момчето е най-потресена от случилото се.

“Синът ми умря в затвора,внукът ми отива там, а дъщеря ми се поболя и сега е в болница”, посрещна тя екипа на “24 часа” в къщата си в “Тракцията”. Северин живеел точно до нея. Възрастната жена често готвела на младото семейство, помагала и с прането. Съпругата на Надеждов пък чистела къщата на старицата, която живее заедно с дъщеря си.

Надеждов бил много привързан към леля си, именно на нея разказал за убийството, а жената го посъветвала да бяга към Германия. Тя обаче не му е помагала, затова не е обвинена.

Приятелят, който го закарал дотам ден след убийството, разказва, че през целия път Северин мълчал. “Най-много 30 минути да сме си говорили”, спомня си младежът.

В Германия Надеждов признал на майка си какво се е случило, споделил обаче само за убийството, не и за изнасилването. Казал, че дошъл да се сбогува, а след това ще се предаде. Още преди това обаче го арестували.

След задържането му освен леля му, и майка му влязла в болница.

“Чухме се със свекърва ми преди няколко дни, тя обеща да ми прати 50 евро да имам с какво да живея. Парите не пристигнаха и аз се притесних да не е станало нещо. После разбрах от лелята на Селяйдин, че свекърва ми е влязла в болница – нещо удар ли получила и аз не знам какво точно се е случило”, обяснява Емел.

Един от чичовците му пък починал. “Чичо ли му е, вуйчо ли му е, не мога да кажа с точност, не можеш да им хванеш родата, но човекът не можа да преживее този срам”, разказа комшия на Северин. Съседът бе категоричен, че не иска повече в махалата семейството на Северин Надеждов.

“Ще дойдат рокерите и ще ни запалят и нас заради тях. Знаеш ли, че детето се стряска насън, след като идваха моторджиите в квартала, беше нещо страшно”, казва мъж на средна възраст. Неговите съседи обаче не бяха съгласни, че роднините на Северин трябва да бъдат изгонени. “Той е направил, каквото е направил, но те са невинни”, категорични бяха съседите.

След като Северин не обжалва мярката си за неотклонение, се разбра, че той остава за постоянно в ареста. Съпругата му Емел се изнесе от Русе и сега е в близко село, а за баба му се грижат съседи, тъй като лелята още е в болница.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ