Цветан Цветанов оправда Валери Симеонов за „кресливите жени“ заради…

Цветан Цветанов

Изказването на вицепремиера Валери Симеонов е недопустимо да бъде правено публично, когато заемаш такава позиция, но в действията си той винаги е показвал, че работи и е съпричастен с проблемите на хората с увреждания. Това каза пред журналисти в Сандански председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, предаде агенция „Фокус“. 

Цветанов отбеляза, че дори в семейството си, Валери Симеонов има човек с увреждания, за който се грижи и никога не е парадирал с това. „Вицепремиерът направи своето извинение след като имахме Коалиционен съвет преди 2 дни, заради начина, по който направи своя коментари. Безспорно това се натрупа като един негатив за цялото управление, което смятаме, че е недопустимо. В момента това, което мога да кажа е, че ултиматум – предсрочни избори в никакъв случаи няма да реши проблеми, а само ще ги отложи в бъдещето“, каза още Цветанов.

Той заяви, че фикцията на БСП и президента на БСП Румен Радев е да има предсрочни избори, защото това е единственият шанс на БСП отново да влезе във властта чрез служебен кабинет. „Така отново ще потънем в една непрозрачност и тъмнина“, посочи Цветанов. Той отбеляза, че днес няма обществена нагласа за предсрочни парламентарни избори. На въпрос има ли ПП ГЕРБ вариант „Б“, ако някой от партиите в коалицията излезе от нея, Цветанов заяви, че в едно управление, една отговорна партия винаги влиза само с един вариант.

„Няма план „Б“ – имаш управление, имаш ангажимент, който си приел пред избирателите и те са ни дали формулата за днешното управление“, подчерта Цветанов.

Той коментира още, че в момента има една нарушена комуникация между партиите в „Обединени патриоти“. „Можем да кажем, че до някъде, може би на моменти има нарушена комуникация между „Обединени патриоти“ и ГЕРБ, защото когато си говорим в общи линии проблеми няма, но когато не правим срещи и когато „Обединени патриоти“ не правят своя коалиционен съвет, то тогава излизат междуличностни престрелки, които оказват влияние не само на „Обединени патриоти“, но и на ГЕРБ“, допълни Цветанов



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ