Започна се! АМ„Тракия“ блокирана от протестиращи заради скъпите горива! (ВИДЕО)

Протест тракия

Десетки протестиращи блокираха за кратко АМ „Тракия“ край Бургас по време на днешния протест срещу скъпите горива в България. Колоните с автомобили спряха на аутобана на входа на морския град и надуваха мощно клаксони.

На място дойде полиция, която ги увещаваше да изтеглят автомобилите от магистралата. Не след дълго колоните с коли потеглиха към входа на Бургас. На място се образува дълга колона от автомобили и от двете страни на магистралата, съобщава trafficnews.bg.

Подобни протести се организират в още няколко града в страната. Сред тях е и Пазарджик.

Прогнози на експерти сочат, че тези цени не са пределни и в идните седмици и месеци може да се вдигнат още. Така скоро може да видим стойности над 2.50 лева за литър.

Недоволните бургазлии потеглиха към кв. „Ветрен“ в колона, за да изразят мирно недоволството си от повишаването на цените на горивата у нас.

Пътят към бургаския квартал е натоварен с леки автомобили, които с ниска скорост се изнизват към крайната си дестинация, като малко преди „Джъмбо“ ще завъртят на обратно и ще демонстрират недоволството си и в самия град. След това се очаква да се върнат отново на паркинга, от който потеглиха по-рано днес.

Колоната е водена от 5 патрулки, а през всеки 200 метра по трасето има спрян по един автомобил на полицията.

В 15:00 ч. демонстративната колона навлезе по централните улици в града и постепенно започна да се разпръсква. На финала имаше около 70-80 коли.

Протест за горивата БургасСПОДЕЛЯЙТЕ

Публикувахте от Ivan Hristov Ivanov в Събота, 27 октомври 2018 г.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ