Извънредно! Борисов с първи коментар за Баневи и „Визията за България“ на Нинова!

бойко борисов

Само преди 2 години кабинетът „Орешарски“ източи банките, съсипа ги и платихме близо 7 милиарда след това. И заварихме дефицит в бюджета около минус 4%. Сега за следващия бюджет имаме половин милиард повече за образование, повече от половин милиард за здравеопазване, 10% отгоре върху заплатите на полицаи, съдебна охрана, лекари. Половин милиард повече за общините. 150 милиона за хората с увреждания. Да продължавам ли?! Това заяви пред журналисти премиерът Борисов, коментирайки искания от ДПС  вот на недоверие.

„Ако ние сме опозиция – какво ще кажем? Това е нормално. Но едни нови избори са още 150 милиона“, добави той.

„Аз ви казвам факти – събрани повече пари от работата на институциите. „Полимери“ е близко тука, ходете да го видите. Когато са правени схемите, когато „визията за България“ и телевизията тогава (те бъркат визия с телевизия“) – та визията им е била да съсипят държавните предприятия. Кога са създадени тези фондове? Кога са източени предприятията? Коя „визия?!“, попита премиерът.

„Всички искат да управляват, само „Да, България“ искат да хейтват. Когато бяхме в управлението просто ги мързеше да работят“, допълти той.

Той коментира и акцията срещу „Полимери“ на милиардерите Баневи: „Недосегаеми хора, създадени от условията на БСП и от синьо-червената мъгла, когато раздържавиха държавата и обраха всичко…, макар и късно, макар и закъсняло, Специализиран съд и Главна прокуратура проявяват воля, професионализъм и желание да бъдат задържани“.

„Това, което направи институциите по алкохолните производители, по горивата – с 12% за всеки месец се вдигат приходите. Е, мислите ли, че всички тези, които години наред са се отчитали тук и там, не искат предсрочни избори – олигарсите? Нали толкова много мощни фигури, които в момента или са издирвани за арест, или са арестувани, искат ГЕРБ и Патриотите да управляват? Или искат оставка… И БСП, и ДПС през тези 20 години са правили така, че те да живеят добре. И по тяхно време са се случвали всички тези приватизационни сделки. Само се учудвам защо президентът им се хваща на играта. Яростна е съпротивата, яростно се борят, но това е нормално и за тях – искат да си спасят милионите. Но ние твърдо сме решили да съберем всички пари от ДДС и от контрабандистите в бюджета, за да можем да дадем двойни заплати на учителите, повече за култура, повече за спорт, образование, за заплатите на държавните служители, т.е. – по-високи доходи в новия бюджет“, заяви премиерът.

Той бе категоричен, че „големият проблем за БСП и опозицията“ е реалната работа на институциите, които постигат успехи, несравними с постигнатото по време на предишните червени правителства.

Източник: ПИКЗа нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ