Извънредно заседание в МС! Борисов с парещо послание към опозицията!

Бойкооо

Министерският съвет ще заседава извънредно днес от 13 часа. Очаква се правителството да одобри проектобюджета за следващата година и проектобюджетите на здравната каса и държавното обществено осигуряване.

Предвижда се от 2019 г. максималният осигурителен доход да се вдигне от 2600 на 3000 лева, с което не са съгласни работодателите. Минималната работна заплата ще се повиши до 560 лева.

От юли 2019 г. пенсиите ще се увеличат с 5,7%. Пак от средата на годината таванът на пенсиите ще се повиши от 910 на 1200 лева. Увеличава се минималният осигурителен доход за земеделските производители и тютюнопроизводители от 350 на 560 лева.

„Така отстрани изглежда лесно, ама не е така. Специално поздравете Кубрат, аз го поздравих. И братовчед му като се е бил в хотела, той е имал друг боксов мач“, каза премиерът в началото на извънредното заседание по повод на вчерашната победа на Кубрат Пулев над Хюи Фюри.

„Правим това заседание, за да дебатираме бюджета за следващата година. Старали сме се така да го направим, че да отговаря абсолютно на нашите предизборни обещания.

Това е един от най-амбициозните бюджети от началото на прехода. Когато правихме преговорите за този кабинет, до края на мандата трябваше да достигнем БВП от 110 млрд. лв., сега е 118 млрд. лв., а към края на мандата ще е 133 млрд.

С нашите политически опоненти можете да им говорите само в цифри. Безработицата е 4,8% и знаете има липса на работници. Спорът на външния дълг, че ще задължим следващите поколения – той е третият най-нисък в ЕС от 22% от БВП през 2018 г. и ще спадне на 17,7% в края на мандата. Тогава ще стане най-ниският външен дълг. По график, както обещахме, увеличаваме минималната работна заплата“, каза премиерът.

Той уточни, че истински се надява да се сложи ред във ВВС, защото при огромния брой хеликоптери и самолети, на последното учение се е наложило да се използват американски хеликоптери.

„Над половин милиард даваме повече за общините, предимно за Северна България. Приходите в бюджета нарастват с над 4,5 млрд. лева. Държавата никога не е била в по-добра кондиция отсега. Тези, които са против това управление, на практика са срещу стабилния растеж на България. Не им казвам да запазят радиомълчание, а да говорят с цифри“, отбеляза Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ