Българин е ключов свидетел на зверско убитото и групово изнасилено 16-годишно момиче в Рим!

4801

32-годишният българин Наско Радев е един от ключовите свидетели по делото за груповото изнасилване и убийство в Рим на 16-годишната Дезире Мариотини, съобщи в.”Темпо”. Случаят с дрогираното и починалото след 12-часова агония след изнасилване от африкански имигранти момиче вече десетина дни е централна тема в италианските медии.

Римският всекидневник публикува факсимиле от съдебни документи, от които се вижда как бездомникът Радев, обитавал изоставена сграда в квартала „Сан Лоренцо”, станал свидетел на жестокото престъпление на 18 октомври. Четирима нелегални имигранти от Сенегал и Нигерия са арестувани по обвинения за умишлено убийство, групово изнасилване и за предоставяне на наркотици. Благодарение на различни свидетелства, събрани за рекордно кратко време, следователите от Рим успяха да разкрият как са преминали последните часове от живота на жертвата. Тялото на момичето беше открито безжизнено в помещение на изоставена сграда в „Сан Лоренцо”, известен като квартал за развлечения, в който живеят много студенти.

Според българския свидетел Наско 16-годишната Дезире била „отчаяна, защото никой не искал да й даде дрога”. Тъй като нямала пари, с която да си я купи, тя последвала мъж от Гана във вътрешността на един контейнер. Час по –късно българинът го видял да излиза, затова влязъл вътре и видял Дезире гола и просната на земята. Казал й да стане и да си ходят. Тя обаче отговорила със забавени реакции „после”, след което при нея влязъл друг африканец, който явно чакал реда си, за да „консумира”. Българинът разпознал по снимки и двамата африканци при показанията си пред властите. И двамата са арестувани като част от групата, възползвала се сексуално от състоянието на момичето, което било под въздействието на микс от психолекарства и дрога.

Случаят „Дезире” разтърси медиите и политическите среди в Италия. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Матео Салвини определи убийците на момичето като „зверове” и каза, че е щастлив, че са били арестувани. „Гнусни червеи, ще си платят без никаква отстъпка”, каза Салвини.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ