Благородно! В продължение на 25 години Венета Райкова дарила тайно близо 200 бона на бедни и болни!

Венета Райкова

Близо 200 000 лева е раздала на бедни болни хора водещата на „Папараци“ Венета Райкова. 

В продължение на повече от 25 години, водещата отделяла  10% от всичките си доходи за благотворителност – факт, който разкрива само пред най-близките си хора. Звездата твърдо вярвала, че не само във физиката, но и в живота всяко действие има равно противодействие  и че за да получиш трябва да дадеш. Именно затова още като прохождала в професията, решила да отделя 10% от месечната си заплата за хора, които имат нужда от помощ. Вместо да ги носи в църквата Венета започнала да насочва средствата директно към нуждаещите  се, за да няма злоупотреби. Според източници на „Уикенд“ Венета имала сериозен принос в събирането на средства за хранителната банка, създадена от Стефан Чолаков.

Не се знае точно колко пари е раздала Райкова през годините, но груби сметки показват, че трябва да са се натрупали около 200 хиляди лева. Водещата е убедена, че да разказва за даренията си е все едно да си прави реклама с чуждата болка. Именно затова влезе и във война с Черната Златка, която събираше средства за болно момиче. „След като иска да събере пари за това момиче, да даде нещо от себе си“, избухна тогава Венета.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ