Шефът на СДВР с горещи разкрития за акцията в имението на Баневи! Открити са…

Баневи

В имението на семейство Баневи са открити оригиналните документи на офшорките, използвани за източване на предприятия. Това съобщи по време на брифинг заместник главният прокурор Иван Гешев.

От думите на шефа на СДВР Ивайло Иванов стана ясно, че имението на семейството в столичния кв. „Бояна”  било много добре укрепено.

„Наложи се да използваме нашия специализиран сектор „Кобра“. Това е едно много голямо имение, много голямо по площ, имаше и много добре укрепени помещения“, обясни той. „Действително едната брава, по наша информация, струва 800 лева. Тя беше изключително трудно за отваряне – ключарят няколко часа се мъчи. Именно зад тази врата бяха въпросните документи и ценности“, каза още старши комисар Иванов.

Николай и Евгения Баневи се разследват не само за източването на „Полимери“ – Девня, но и за „Елма“ Троян – накрая нарязан за скраб и заводът в Костенец, продаден през 2012 година на КТБ. На семейство Баневи са повдигнати обвинения за престъпно сдружаване за периода 2009 до 2018 година и за присвояване и данъчни престъпления в периода 2010-2011 година. Засега общият размер на присвоеното имущество е над 1.5 млн. лв., а общият размер на щетата за фиска е над 500 000 лв.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ