От прокуратурата с нови разкрития за арестите в Агенцията за българите в чужбина! (ВИДЕО)

Иван-Гешев

В момента тече наказателно производство, работим и с антикорупционната комисия. Към този момент мога да разкрия, че става дума за длъжностни престъпления, документни престъпления, както и вземане на подкуп.

Това заяви пред журналисти заместник-главният прокурор Иван Гешев във връзка с днешната акция на Специализираната прокуратура в Държавната агенция за българите в чужбина по сигнал за издаване на фалшиви документи, предаде репортер на Novini.bg

,,Част от ръководството на агенцията е задържано, в това число председателят и главният секретар. Те ще получат обвинения най-рано утре, а повече подробни по случая очаквайте от сряда нататък“, допълни Гешев.

,,Оперативната работа е в насока за издаване на фалшиви документи за български произход на лица с чуждестранен произход. Към момента по случая са задържани общо 20 лица“, добави заместник-председателят на КПКОНПИ Антон Славчев.

От прокуратурата направиха изявление за акцията в ДАБЧ

От прокуратурата направиха изявление за акцията в ДАБЧ

Публикувахте от Novini.bg в Понеделник, 29 октомври 2018 г.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ