Вътрешният министър Маринов с първи коментар за двойното зверско убийство в София!

дарина1

26-годишният мъж, който застреля приятелката си и детето си, след което направи опит да се самоубие, е подал миналия четвъртък жалба в полицията срещу 23-годишната жена за психически тормоз. Убитата жена не е търсила полицията за защита от партньора си. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов на брифинг. Мъжът се казва Викторио Александров. Други сигнали за проблеми в семейството не е имало, казаха от МВР и прокуратурата.

„Нямаме данни при нас да са подавани жалби от страна на жертвата или от нейните родители. Имаме данни за подаден сигнал за психически тормоз от извършителя към жертвата. Мисля, че в четвъртък миналата седмица е подаден сигнала в Пето районно. Той е насочен към Второ районно, тъй като там живеят. Извършителят е пуснал сигнал, че е тормозен психически от жертвата“, заяви вътрешният министър. Той допълни, че не са се водили преговори между 26-годишния мъж и полицаите, а при пристигането на служителите той е прострелял първо момиченцето, после себе си. „Мотивите все още са в процес на изясняване“, каза Маринов.

Камери са заснели как мъжът влиза в блока на жена си и след няколко минути напуска, тичайки с едногодишното им дете в ръце. До мястото, където тази нощ разследващите откриха Александров и простреляното от него дете, той е стигнал с такси, каза директорът на СДВР Ивайло Йорданов: „Свидетелят твърди, че детето през цялото време е плакало. Мъжът е споделил, че има намерение да се самоубие, но детето трябва да живее“.

Викторио Александров е в болница без опасност за живота. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за двойното убийство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ