От последните минути: БТВ – за Домусчиев, Нова – за „Виваком“

Заснемане

Пред развръзка са сделките за двете най-големите телевизии в България.

Съдбата на БТВ трябва да се реши до месец. Шефът на КРИБ Кирил Домусчиев вече бил подал оферта до американските собственици от „СМЕ“, част от гиганта „Тайм Уорнър“. Финансовите й параметри удовлетворявали продавача. Единственото неудобство идвало от факта, че от „СМЕ“ предпочитали да продадат едновременно и на един и същ бизнеса си и в България, и в Румъния.

Това не удовлетворявало българската страна.

В същото време стана ясно, че чешкият милиардер Петер Келнер няма да успее да добие контрол върху Нова телевизия. По този въпрос имало политически консенсус на най-високо ниво в държавата. Комисията за защита на конкуренцията вече му отказа сделката и сега Келнер обжалва в съда.

Вместо Келнер в групата на Нова ще влезе с мажоритарен пакет телекомът „Виваком“. Там скандалите около собствеността все още не са приключили, след като руснакът Дмитрий Косарев оспорва търга, организиран от банка „ВТБ Кепитъл“ и спечелен от Спас Русев (На снимката заедно с Кирил Домусчиев).

Припомняме, че чехът Келнер купи Нова телевизия за 185 милиона евро.

Източник: „ПИК“


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ