Шокиращи подробности за дните преди сина на Златомир Иванов-Баретата да почине!

баретата син1

Алекс Иванов, синът на Златомир Иванов-Баретата, е бил в критично състояние около седмица преди да почине, научи ПИК. Първородният наследник на считания за един от най-влиятелните наркобосове у нас издъхна в понеделник на 23 години.

Състоянието на Алекс, за когото се знаеше, че страда от вродено заболяване на кръвта, се е влошило преди десетина дни. Младият мъж е изпаднал в кома, като усилията на светила от столична болница да спасят живота му, са били неуспешни.

Синът на Златко Баретата е имал проблеми и с белия дроб, а по думите на собствения му баща отпреди няколко години Алекс се е подлагал и на хемодиализа – процедура, при която кръвта на болния се филтрира и „пречиства“ от отпадните азотсъдържащи вещества, ненужната вода и соли и която се прилага при наличие на бъбречна недостатъчност. Баретата е правел и невъзможното за сина си. Пращал го е постоянно на лечение в чужбина, като веднъж на няколко месеца Алекс пътувал до клиника в Германия за пълни изследвания.

Припомняме, че младежът имаше буен живот и неведнъж влезе като герой в криминалните хроники. Арести, зрелищни мелета в нощни клубове, оръжия и жени. Така протекоха последните няколко години от живота на Алекс Иванов.

Той прекрачи рамките на закона още 16-годишен. Тийнейджърът бе арестуван в Бургас, след като бе засечен от ченгета да демонстрира заредено оръжие пред хотел „Хризантема“ в Слънчев бряг. След сигнал на граждани синът на Баретата бе обискиран от жандармеристи, които откриха у него късо бойно оръжие „Валтер“, калибър 22, с един пълнител и девет патрона. Алекс бе задържан с полицейска заповед за 24 часа, но след това бе освободен заради проблеми със здравословното му състояние.

Арестът му дойде само няколко месеца след като момчето едва не загина в катастрофа край Сливен. Тогава джип „Мерцедес“ G класа от кортежа на баща му катастрофира, а в него горяха като факли четирима от гардовете на Баретата. Алекс е трябвало да пътува в същия автомобил, но преди кортежът да потегли, той се преместил в друга кола.

Според информации на медии отпреди две години, освен ареста на Слънчака, синът на Баретата е участвал и в друга зрелищна свада, този път в София. Кървавото меле се е разиграло в хитово заведение към хотел, а главни действащи лица са били Алекс и издирваният от Интерпол Георги Станоев – Малката Бирма. Свадата станала, след като приятелката на Алекс решила да отиде до тоалетната. Тя минала покрай масата на Бирмата, който ѝ подхвърлил нецензурно предложение. Девойката обаче била придружавана от гард, който чул и видял какво се случило, и докладвал. Буйният първороден син на Баретата веднага отишъл до масата на Бирмата, където се заформил ръкопашен бой. Според свидетели леело се е кръв и се вадели пистолети.
Буйният младеж често създаваше проблеми на баща си. Неведнъж Голямата Барета се е жалвал и пред авери, а и пред медии, че синът му страда и заради неговата слава. Златомир Иванов е признавал още, че наследникът му е глезен, тъй като заради заболяването не му отказвал нищо, а това отключило волния му нрав.

Ъндърграунд босът обаче се надявал с времето Алекс да улегне и един ден да поеме бизнеса му. Съдбата обаче отреди друго и бурният живот на момчето завърши трагично съвсем без време.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ