Ето каква е причината за кървавото убийство срещу Дарина и малката ѝ дъщеря!

дарина1

Спор за родителските права е станал причина за трагедията от снощи в София, при която 26-годишен мъж застреля майката на детето си, едногодишната си дъщеря и направи опит да се самоубие. Жената е загинала на място. Мъжът и детето бяха закарани в „Пирогов“, където по-късно то почина. Стрелецът е без опасност за живота, както съобщи пред ПИК шефът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

26-годишният Викторио Александров и неговата 23-годишна приятелка Дарина живеели заедно в апартамента в столичния квартал „Надежда” от около година и половина. През миналата седмица те са празнували първия рожден ден на своята дъщеричка. След него родителите се скарали сериозно, което довело до раздялата им и до това мъжът да се изнесе от общото им жилище. Това се е случило в четвъртък. В петък пък мъжът подал сигнал за оказван психически тормоз над него от страна на Дарина.

След раздялата 23-годишната жена се е притеснявала, че бившият ѝ партньор може да ѝ навреди или посегне. Това наложило през уикенда бащата на жертвата да спи в апартамента, за да не се тревожи тя. Ръководителят на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова разказа по-рано днес, че тялото на застреляната жена е открито от нейните родители, които били загрижени, че не могат да се свържат с дъщеря си и повикали ключар, който да отвори вратата. Тогава те сигнализирали в полицията, че дъщеря им е простреляна няколко пъти. Като евентуален извършител на престъплението полицията обяви за издирване бившият приятел на жената. За издирване беше обявено и общото им 1-годишно дете.

„Установено е мястото, към което се е придвижил извършителят на деянието, след като са обходени от полицията всички адреси и места, на които той може да пребивава, оказано е съдействие от неговия баща. След обход на служителите на МВР е установено мястото, където е бил извършителят на деянието, заедно с детенцето, което е простреляно в дясното око“, каза Русинова.

Мъжът прострелял детето, което почина в болницата малко по-късно. Издирваният направил опит да се самоубие, като вече е стабилен и контактен. Шефът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов обясни, че таксиметров шофьор, който е откарал издирвания мъж и неговото дете до Горни Богров, където по-късно са намерени, е подал сигнал в полицията.

Съдейки от свидетелските показания на таксиметровия шофьор, той е имал намерение да се самоубие, но за детето даже казал „Ще го оставя и вие ще го предадете на мой приятел“, каза Иванов. Александров е служител на частна охранителна фирма от пет години, каза още шефът на СДВР. Той посочи, че опасност за живота на мъжа няма, Александров е под денонощна охрана в болницата.

Иванов допълни, че в полицията не са получавани сигнали за тормоз и насилие от страна на мъжа. „До момента има един сигнал, като той е от извършителя срещу съпругата му за психически тормоз от миналата седмица. Това е единственият сигнал, не е имало данни за скандали. В беседите, които сме провели с роднини и приятели до този момент, стана ясно, че са имали проблеми в семейството, но не е било нещо сериозно. Доколкото знаем, това е непотвърдена информация, преди година също са се разделяли“, допълни Иванов.

Очаква се на 26-годишния Викторио Александров да бъдат повдигнати обвинения за убийството на бившата му приятелка и общата им дъщеря.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ