Експерт с психо портрет на убиеца Викторио: Той е тежък психопат, убил е заради…

1540882551-35356737-1867612839926847-6922882816044695552-n

Задържаният за убийството на 23-годишната си приятелка и едногодишната си дъщеричка Викторио Александров е човек с много примитивна емоционалност, с невъзможност да владее експресията на емоциите си, с нисък праг на раздразнителност и с много ниско ниво на самоконтрол на импулсите. Заявявам го категорично, защото само такъв човек или по-скоро човекоподобно може да извърши това гнусно престъпление. Ужасяващо е, че освен живота на майката на дъщеря си, той е отнел живота на собственото си дете. Което означава, че въпросният Викторио явно не е научен, че животът е висша ценност, която никой и при никакви обстоятелства не може да отнеме. Това е маркер за изключително тежка психопатия с много тежко неразбиране на човешката природа и нежелание тя да бъде опознавана с абсолютно примитивна емоционалност. Това заяви пред Dir.bg. директорът на Държавната психиатрична болница „Св.Иван Рилски“ в Нови Искър д-р Цветеслава Гълъбова по повод жестокото двойно убийство, извършено от 26-годишния служител на частна охранителна фирма Викторио Александров.

Психиатърката допълни, че Викторио Александров няма такава пригодност.

Снощи младият мъж застреля първо 23-годишната си приятелка Дарина Министерска, а часове по-късно отне живота и на едногодишната си дъщеричка Никол, като я простреля в главата. След това Викторио е направил неуспешен опит за самоубийство.

Според д-р Гълъбова, този случай трябва отново да повдигне дискусията как се получава оръжие в България.

„Защото с бележката „Не се води на учет“ от психодиспансера или един абсолютно формален преглед при психиатър не може да се получи представа дали съответният човек, който кандидатства за притежание на оръжие, има психологическата пригодност да носи оръжие. Трябва да се правят задълбочени тестове за психологическа пригодност за носене на оръжие, което е различно от една бележка или формален преглед при психиатър“, категорична бе тя.

„Защото при психотравмени ситуации, които той ги преценява като такива, а не са общоприети, той е готов да извади оръжието и да стреля. А след часове да простреля и собственото си дете“, обясни директорката на Държавната психиатрична болница.

По думите на д-р Гълъбова, вероятните причини, накарали бащата да посегне на дъщеря си, са „злоба, ярост, ожесточение и желание за мъст“ към майката.

Категорично не става въпрос за психическо заболяване, както вече са отбелязали и от МВР. Убийството на детенцето особено е извършено много хладнокръвно, часове след убийството на майката. Тук не говорим за някаква късосъединителна реакция, когато той едновременно убива и двете си жертви. Изобщо не можем да мислим за загуба на разсъдък. А просто за злобен и зъл човек, който по най-варварски начин отмъщава и наказва. И колко тежък комплексар трябва да си, за да не можеш да приемеш една раздяла. Говорим за човек, който има много лоша и дисхармонична личностова структура. А у нас тази битова агресия се шири, защото много хора у нас, съжалявам, че ще го кажа така директно, но много хора са много прости. Отделно в обществото се шири чувството за безнаказаност и хората много бързо взимат правосъдието в свои ръце. Защото те не са научени да общуват, а само да контактуват. Не желаят да вникнат в гледната точка на другия и да решават проблемите чрез говорене“, допълни психиатърката.

Според д-р Цветеслава Гълъбова, българските родители много бързо са променили методите си на възпитание от жестоки физически наказания, както е било преди 30 години, до другата крайност – оставяне на детето да прави каквото иска.

„И в двата случая от такова дете става перфектен насилник. И когато вижда насилие у дома, и когато е оставено да прави каквото си иска, без да се съобразява с желанията на другите хора“, каза още тя.

По-рано днес на пресконференция от прокуратурата и МВР съобщиха, че убитата Дарина не е подавала жалби срещу Викторио, но на 26 октомври младият мъж е подал жалба срещу нея в столичното Пето РПУ. Той се е оплакал от психически тормоз.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ