Синоптикът Красимир Стоев температурната амплитуда за половината ноември! (ТАБЛИЦА)

Времето Прогноза Облаци Небе

Oт -7 до 25 градуса ще са температурите през ноември. Това стана ясно от прогнозата на синоптика от Националния институт по метеорология и хидрология Красимир Стоев.

Очаква се средната месечна температура да бъде над нормата, която за Северна България и Горнотракийската низина е между 5 и 8 градуса, за високите полета – между 3 и 5 градуса, по Черноморието и долината на река Струма – между 8 и 10 градуса, а в планинските райони е от минус 5 до 3 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде под нормата, като до средата на месеца в повечето райони ще е без валежи. Месечната норма на валежите за по-голямата част от страната е между 40 и 70 литра на квадратен метър, а в южните и планинските райони – между 60 и 90 литра на квадратен метър.

Стоев информира още, че през първата половина от месеца валежите ще са само на изолирани места, ще преобладава слънчево време. Сушата ще се запази в по-голямата част от страната. През втората половина на ноември ни очаква по-динамично време. Най-ниските температури ще са около -2 и -7 градуса, като по Черноморието ще са по-високи.

В равнините и котловините в сутрешните часове ще има мъгли или ниска облачност. През първото деседневие температурите ще са по-високи от обичайните, добави Стоев. Валежи се очакват около 15 и 19 ноември. В края на месеца се очаква преминаване на циклони, както и понижаване на температурите. Очаква се и сняг в планинските области.

Най-високите температури ще са между 20 и 25 градуса.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ