Скандал! Мая Манолова се озъби на финансовия министър Горанов: Хваща влака за Варна!

мая горанов

Мая Манолова влезе в задочен спор с финансовия министър Владислав Горанов, който обяви, че от следващата година ще остави без служебен автомобил омбудсмана, защото го ползвала като такси.

„Наистина ли е казал това, изглежда интелигентен човек“, коментира Манолова пред Би Ти Ви. „Мисля да си хвана влака за Варна, за да се  срещам с хората. Там ще си направя приемна. Не знам кой обаче ще плати билетите. Мисля да ги пратя на Горанов да ги осребри“, заяде се омбудсманът.

Мая Манолова разкри, че след новината за отнемането на служебната й кола, омбудсманът от Македония й предложил автомобил да я откара от Кюстендил до Скопие другата седмица. По думите й след новината много приятели и познати са й звъннали по телефона да я возят безплатно.

Тя отказа да коментира бъдещата си кариера в политиката, както и плановете. „Имам още 2 години от мандата, нямам никакви други планове. Като имам, ще ви уведомя“, сопна се на водещата Мая Манолова, очевидно изнервена от слуховете, че подлива вода на Корнелия Нинова в БСП и се заиграва със Слави Трифонов покрай протеста на майките на деца с увреждания.

Манолова коментира и проектобюджета за 2019 година. Тя изрази възмущението си от това, че чрез бюджета се променят и други закони.

„Например чрез закона за бюджета за 2019 година за НЗОК се променят 16 закона“, заяви Манолова. Хиляди, сподели още тя, държавни служители, например от МО и МВР ще останат без работа от 1 януари

„Какъв е този закон, който се гледа в МС в неделя и след 10 дни вече е минал през комисии, на първо и второ четене в НС и вече е приет. Какво е това да останеш без работа от 1 януари. Нещо се прави на тъмно, нещо се прави изненадващо. Най – драматичното е това, че се отнемат права. Няма как да не се намеся“, каза Манолова. „Някои от хората, които ще останат без работа от 1 януари вече са прочели проектобюджета и ме помолиха да ги защитя“, разказа тя.

Омбудсманът сподели, че няма как да е споделена и относно демографската политика. „Демографската криза и катастрофа са проблемът на проблемите за България. На практика не се променят и със стотинка социални плащания. Помощите, социалните надбавки за деца остават същите“, напомни Манолова.

Тя изрази притеснение от засиленото обсъждане за премахване на втората година майчинство.

„Ако една майка иска да се върне на работа в София след първата година е практически невъзможно. Нито има места в яслите, нито са достъпни частните такива“, каза още Манолова.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ